ht prva liga na maxtvu

[FOTO/VIDEO] Hrvatski Telekom, HNS i SuperSport potpisali četverogodišnji ugovor za televizijska i marketinška prava

04.05.2022 u 11:48

Bionic
Reading

Hrvatski Telekom i dalje čvrsto stoji uz Hrvatski nogometni savez. Tako je već godinama unazad, ali i u sljedećem periodu od četiri godine, jer ove srijede čelnici HNS-a, Hrvatskog Telekoma i SuperSporta svečano su potpisali novi ugovor za televizijska i marketinška prava

Iako se prije dvije godine u priču oko otkupa TV prava uključila švedska tvrtka Endorphine Magine, HNS je raskinuo ugovor jer se tvrtka nije držala slova ugovora, pa tako čak nije platila prvu ratu.

Nakon raskida ugovora krenula je borba za TV prava nikad neizvjesnijeg HNL-a, a rukovodstvo HNS-a prihvatilo je na koncu krajem veljače ponudu Hrvatskog Telekoma i SuperSporta, koja se odnosi na televizijska i marketinška prava.

>> Hrvatskom Telekomu televizijska prava HNS-a za naredne četiri natjecateljske godine

Hrvatski Telekom će tako imati isključiva prava na sljedeća natjecanja: Prvu HNL, Drugu HNL, Hrvatski nogometni kup, Superkup, Prvu HNL za žene, finale kupa za žene, utakmice hrvatske A ženske reprezentacije - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, finale kupa za juniore, kadete i pionire, utakmice U-21, U-19 i U-17 muških reprezentacija - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, Prvu hrvatsku malonogometnu ligu za muškarce, Hrvatski kup u futsalu za muškarce i žene, utakmice futsalske muške reprezentacije - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, utakmice futsalske ženske reprezentacije - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, utakmice A muške reprezentacije kojima je HNS organizator, revijalne i memorijalne utakmice u organizaciji HNS-a te pripremne utakmice klubova.

Na svečano potpisivanje ugovora između Hrvatskog nogometnog saveza, Hrvatskog Telekoma i SuperSporta za televizijska i marketinška prava na utakmice pod okriljem HNS-a, koje je održano u zagrebačkom hotelu Westin, stigli su Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, zatim Tomislav Svetina, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Kostas Nebis, predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma, Nataša Rapaić, članica Uprave Hrvatskog Telekoma, Goran Đurić, član Uprave SuperSporta, i Radim Haluza, član Uprave SuperSporta.

'Zahvaljujem ovdje prisutnim rukovodstvima Hrvatskog Telekoma i SuperSporta na povjerenju i poštovanju koje su ovako značajnim ulaganjem pokazali prema domaćem nogometu. Posebno nas raduje to što ovakve važne ugovore potpisujemo s tvrtkama koje su dokazani prijatelji i partneri hrvatskog nogometa, što nam daje dodatnu vjeru da ćemo zajedno učiniti našu Prvu ligu i ostala natjecanja još snažnijima, atraktivnijima i kvalitetnijima. Ne treba posebno naglašavati koliko će ova sredstva značiti za naše prvoligaše i druge klubove u Hrvatskoj – ovo je najvažniji ugovor vezan za domaći klupski nogomet u povijesti te potvrđuje njegovu tržišnu vrijednost. Siguran sam da će ta vrijednost rasti i dalje zahvaljujući ovom ugovoru, kao i da će se ovo ulaganje isplatiti našim partnerima', rekao je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

'Presretan sam zbog nastavka naše dugogodišnje suradnje s HNS-om. Uvijek nastojimo našim korisnicima pružiti najbolji sportski sadržaj, a hrvatski nogomet definitivno spada u tu kategoriju jer se radi o sadržaju bliskom navijačima svih hrvatskih klubova. Našim obnovljenim četverogodišnjim partnerstvom s HNS-om postavljamo temelje daljnjeg razvoja hrvatskih nogometnih klubova, s ciljem uživanja u još konkurentnijem natjecanju i kvalitetnijim utakmicama i to u produkciji i na vodećoj pay TV platformi u Hrvatskoj', istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis te dodao kako se 'nada da će i njegov sin jednoga dana igrati u nekom od hrvatskih klubova'.

Članica Uprave Nataša Rapaić dodala je:

'Hrvatska je sportska nacija u kojoj nogomet ima poseban status i značenje, a Hrvatska nogometna liga nikad nije bila ovako zanimljiva. Zadovoljstvo nam je što Hrvatski Telekom može to uzbuđenje i pozitivne emocije prenijeti hrvatskoj publici. To su vrijednosti za koje se i kao tvrtka zalažemo - povezanost, pozitivnost i stvaranje novih mogućnosti.'

  • +5
Hrvatski Telekom, HNS i SuperSport potpisali četverogodišnji ugovor za televizijska i marketinška prava Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

SuperSport je postao vlasnikom marketinških i prava na klađenje, a zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora istaknuo je član Uprave SuperSporta Goran Đurić:

'Ponosni smo što je SuperSport postao direktan partner hrvatskog nogometa, u koji smo i prije značajno ulagali. Vjerujem da se svi slažemo kako naša nogometna liga nije nikad bila zanimljivija, a uvjereni smo kako će ovaj ugovor omogućiti daljnji razvoj klubova i domaćih natjecanja. Zahvaljujem HNS-u na povjerenju te se istinski radujemo raditi, zajedno sa Savezom i Hrvatskim Telekomom, na daljnjem marketinškom, komercijalnom i medijskom razvoju domaćeg nogometa.'

'Nogomet je najpopularniji, najvažniji i najpraćeniji sport u Hrvatskoj, a Prva liga se i kod gledatelja i kod naših igrača pokazuje jednako praćenom i važnom kao najjača nogometna natjecanja na svijetu poput Lige prvaka. Zato nas istinski raduje što smo danas potpisali ovako vrijedan ugovor koji će našem nogometu omogućiti nastavak rasta koji je vidljiv po svim kriterijima. Kao tržišni lideri, ponosni smo što ćemo svojim igračima omogućiti najkvalitetniji sadržaj', dodao je član Uprave SuperSporta Radim Haluza.

'Za HNS, a posebno hrvatske klubove, ugovor koji smo danas potpisali uistinu je od povijesne važnosti. Zahvalio bih našim partnerima, Hrvatskom Telekomu i SuperSportu na povjerenju, ali i čestitao svim klubovima koji su svojim radom, uz podršku Saveza, podigli razinu kvalitete i zanimljivosti natjecanja do razine da možemo potpisati ovakav ugovor. Važnu ulogu u povećanju atraktivnosti lige imao je HNS-ov projekt obnove prvoligaških travnjaka, što pokazuje da nam svima – klubovima, Savezu i lokalnim zajednicama – daljnji razvoj stadionske infrastrukture treba biti strateška odrednica, kako bi vrijednost našeg 'proizvoda' i dalje rasla', naglasio je izvršni direktor HNS-a Tomislav Svetina.

Nakon potpisivanja ugovora i prigodne zdravice, čelni ljudi HNS-a predali su po jedan prvi i jedan pričuvni dres svjetskih doprvaka – hrvatske nogometne reprezentacije – čelnicima Hrvatskog Telekoma i SuperSporta s prigodnim brojevima 2022 i 2026, koji zajedno prikazuju trajanje danas potpisanog ugovora.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic