Brešković o detaljima

Ovo vas sigurno najviše zanima; evo gdje ćete sljedeće četiri sezone moći gledati hrvatski nogomet, s naglaskom na HT Prvu ligu!

04.05.2022 u 13:32

Bionic
Reading

S ponosom su čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza istaknuli da je potpisivanje ugovora s Hrvatskim Telekomom te kladionicom SuperSport o televizijskim i marketinškim pravima najvrjedniji ugovor u povijesti HNL-a

Zadovoljstvo i ponos svih potpisnika ovog ugovora, u kojem sve tri strane ističu želju za pomaganjem hrvatskom nogometu, bila je glavna nit vodilja sastanka u srijedu, prilikom svečanog potpisivanja.

>> Hrvatski Telekom, HNS i SuperSport potpisali četverogodišnji ugovor za televizijska i marketinška prava

'Presretan sam zbog nastavka naše dugogodišnje suradnje s HNS-om. Uvijek nastojimo našim korisnicima pružiti najbolji sportski sadržaj, a hrvatski nogomet definitivno spada u tu kategoriju jer se radi o sadržaju bliskom navijačima svih hrvatskih klubova. Našim obnovljenim četverogodišnjim partnerstvom s HNS-om postavljamo temelje daljnjeg razvoja hrvatskih nogometnih klubova, s ciljem uživanja u još konkurentnijem natjecanju i kvalitetnijim utakmicama i to u produkciji i na vodećoj pay TV platformi u Hrvatskoj', istaknuo je predsjednik Uprave Hrvatskog Telekoma Kostas Nebis te dodao kako se 'nada da će i njegov sin jednoga dana igrati u nekom od hrvatskih klubova'.

Prema tom ugovoru, Hrvatski Telekom imat će isključiva prava na sljedeća natjecanja: Prvu HNL, Drugu HNL, Hrvatski nogometni kup, Superkup, Prvu HNL za žene, finale kupa za žene, utakmice hrvatske A ženske reprezentacije - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, finale kupa za juniore, kadete i pionire, utakmice U-21, U-19 i U-17 muških reprezentacija - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, Prvu hrvatsku malonogometnu ligu za muškarce, Hrvatski kup u futsalu za muškarce i žene, utakmice futsalske muške reprezentacije - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, utakmice futsalske ženske reprezentacije - natjecateljske (za koje HNS posjeduje prava) i prijateljske, utakmice A muške reprezentacije kojima je HNS organizator, revijalne i memorijalne utakmice u organizaciji HNS-a te pripremne utakmice klubova.

Dakle sve utakmice koje će imati televizijski prijenos ići će preko kanala Hrvatskog Telekoma, točnije preko MAXtv-a. Kao i dosad. No ono što sasvim sigurno najviše zanima navijače, odnosno ljubitelje nogometa u Hrvatskoj, jest informacija gdje će ti TV prijenosi biti dostupni. A odgovor na to pitanje dao je direktor marketinga Hrvatskog Telekoma Richard Brešković.

'Svim korisnicima Hrvatskog Telekoma koji gledaju HT Prvu ligu u istim tim paketima nudit će se nogomet. Dakle kod postojećih, ali i novih korisnika, nema nikakvih promjena (MAXtv, Iskon, EVOtv). Ukratko, svi oni će moći nastaviti uživati u posebnim paketima koje i danas imaju.'

Na pitanje na kojim će kanalima biti emitirana HT Prva liga, odnosno hoće li prijenosi ići, kao i dosad, na kanalima Arenasporta, Brešković je rekao:

'Hrvatski Telekom će pustiti hrvatski nogomet na novom kanalima, a o svemu ćemo vas obavijestiti kad to budemo imali spremno. Očekujemo da će novi kanal biti on-air u lipnju, a prva utakmica bit će finale Superkupa, dakle okršaj prvaka i pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Naravno, ako to ne bude isti klub', dodao je Brešković uz osmijeh. Jer u igri za oba trofeja još je Hajduk.

  • +5
Hrvatski Telekom, HNS i SuperSport potpisali četverogodišnji ugovor za televizijska i marketinška prava Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Ono što ovdje valja istaknuti, kako je rekao Brešković, dodatni kanali neće se naplaćivati. Također, HT-ov marketinški direktor potvrdio je da će jedna utakmica po kolu ići i na HRT-u.

'Trenutačno smo u pregovorima o tome koje će se utakmice prvenstva i kupa nuditi. No to ne znači nužno da će svaki derbi Dinama i Hajduka biti na HTV-u.'

Prelaskom na nove kanale, gledateljima bi se mogli predstaviti i novi komentatori, ali i neki novi sadržaji. Također, kako je Brešković rekao, HT pregovara i s nekim drugim loptačkim sportovima kako bi se i oni našli na tom programu. A kao važnu činjenicu dodao je da 'vlada velika potražnja za televizijskim pravima i izvan Hrvatske'.

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic