tužan dan za nogomet

Preminuo je Radomir Antić, jedan od najvećih trenera u povijesti nogometa i čovjek koji je Atletico Madrid odveo u zlatnu eru

06.04.2020 u 20:23

Bionic
Reading

Redomir Antić preminuo je nakon kratke bolesti u 71. godini života

Legendarni srpski nogometni trener Radomir Antić preminuo je u 71. godini. Vijest o njegovoj smrti je prenio Atletico Madrid s kojim je imao najveće sportske uspjehe. Nije poznato koji je točan razlog njegove smrti, a srpski mediji pišu kako je preminuo nakon kratke bolesti.

Antić je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio brojne velikane, a na podužem popisu su Partizan, Real Zaragoza, Real Madrid, Real Oviedo, Atletico Madrid, Barcelona, Celta Vigo, te dva kineska prvoligaša. 'Mister' ili 'Radi', kako su ga zvali, je svugdje gdje je radio ostavio odličan dojam i bio je priznat kao jedan od najvećih nogometnih stručnjaka.

U svojoj Srbiji je osim Partizana vodio i reprezentaciju koju je odveo i na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj republici. Kako to biva na Balkanu, suradnja je neslavno završila nakon dvije godine pa se Antić vratio u Španjolsku i vodio obiteljski život. Kasnije je radio i u Kini gdje je bio jedan od prvih stranaca.

Antić je nogometnu karijeru započeo u svojim rodnim Užicama gdje je nosio dres Slobode od 1967. godine. Godinu dana kasnije preselio se u Beograd i priključio se Partizanu. Od tamo je otišao u Fenerbahče, a igrao je i za Real Zaragozu i Luton u kojem je i završio karijeru.

Kao igrač je s Partizanom 1976. godine osvojio titulu prvaka Jugoslavije, a kao trener ih je dva puta odveo do tog trofeja. Najveći uspjeh je napravio s Atletico Madridom kojeg je 1996. godine doveo do duple krune, što je bio povijesni uspjeh kluba. O njegovoj smrti oglasio se predsjednik Atletica Enrique Cerezo.

'Danas je tužan dan za nogomet. Velika osoba i arhitekt veličanstvene zlatne ere Atletica nas je napustio. Naslov prvaka Španjolske i Kup kralja koji je osvojio s nama će zauvijek ostati u našim sjećanjima. Bila je privilegija s njim dijeliti nogomet. Naše misli su s obitelji', rekao je Cerezo.

Glasnogovornik madridskog Atletica izjavio je kako Antić nije bolovao od koronavirusa.

Španjolska je s više od 13.000 preminulih osoba od koronavirusa zemlja s najviše žrtava nakon Italije, a prošli mjesec je od koronavirusa u 76-godini preminuo Lorenzo Sanz, bivši predsjednik Real Madrida.

'Ne, Antić nije preminuo zbog koronavirusa. Već je dugo vremena bio loše ali ne znam točno od čega je bio obolio. Nije bio zaposlenik Atlética', rekao je klupski glasnogovornik u ponedjeljak navečer u telefonskom razgovoru za Hinu i tako otklonio sve sumnje u ovu opaku bolest.