SUSPENZIJA POD OBRUČIMA

Prekidaju se košarkaška natjecanja i lige; vodstva Eurolige i ABA lige obratile se putem priopćenja

12.03.2020 u 13:53

Bionic
Reading

I u košarci se prekidaju sva moguća natjecanja i lige zbog pandemije koronavirusa

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) u četvrtak je izdala priopćenje u kojem navodi da se privremeno prekidaju sva natjecanja pod njezinom ingerencijom, počevši od petka, 13. ožujka.

'S obzirom na sadašnju situaciju širenja bolesti izazvanih koronavirusom i kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost igrača, trenera, sudaca i gledatelja, FIBA je odlučila prekinuti sva natjecanja počevši od sutra, 13. ožujka 2020. FIBA će nastaviti pratiti situaciju na dnevnoj bazi i donositi odluke postoji li mogućnost za nastavak pojedinih natjecanja, kada i ako to stanje dopusti', stoji u kratkom priopćenju Međunarodne košarkaške federacije.

Vodstvo Eurolige objavilo je kako se zbog epidemije koronavirusa do daljnjega prekida najjače klupsko košarkaško natjecanje u Europi.

'Kako bismo sačuvali zdravlje i sigurnost natjecatelja i navijača, u dogovoru s klubovima donijeli smo odluku kako privremeno prekidamo sezonu 2019/20', stoji u priopćenju Eurolige.

Isto tako nakon što je otkriveno kako je i igrač NBA momčadi Utah Jazza, za koju nastupa i hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović, Rudy Gobert pozitivan na koronavirus i najjača košarkaška liga na svijetu prekinula je svoju sezonu do daljnjega.

  • +12
ABA liga, 20. kolo, KK Zadar - KK FMP Izvor: Pixsell / Autor: Marko Dimic/PIXSELL

Regionalna košarkaška ABA liga u kojoj nastupaju i dva najbolja hrvatska kluba Cibona i Zadar u četvrtak je na svojoj internetskoj stranici (aba-liga.com) objavila kako se zbog širenja zaraze koronavirusom COVID-19 trenutačno prekidaju sva natjecanja pod njezinom ingerencijom.

'Uzimajući u obzir trenutačnu situaciju s koronavirusom COVID-19, a kako bismo zaštitili zdravlje i sigurnost svih naših igrača, trenera, sudaca i navijača odlučili smo kako su sva natjecanja pod ABA-inim kišobranom (ABA liga, ABA druga liga i U19 ABA liga) trenutačno suspendirana do daljnjeg.

ABA liga će nastaviti promatrati situaciju na dnevnoj bazi te će u dogovoru s klubovima i ovisno o razvoju situacije donositi sljedeće odluke', stoji u priopćenju ABA-e.

Od petka do nedjelje se trebalo odigrati posljednje 22. kolo ligaškog dijela natjecanja u ABA ligi, Cibona je u petak u KC 'Dražen Petrović' trebala ugostiti Partizan, dok je Zadar u ponedjeljak trebao gostovati kod Crvene zvezde.