NIKAD VIĐENO U POVIJESTI

Predsjednik HNS-a Davor Šuker govorio o Euru i koronavirusu: Na videokonferenciji Uefe to će biti moj stav

14.03.2020 u 18:21

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Davor Šuker dao je svoje mišljenje o dvije vruće teme – globalnoj pandemiji koronavirusa te Euru koje se trebalo održati ove godine, ali to polako izgleda kao nemoguće

Podsjećamo, predsjednik HNS-a Davor Šuker, izbornik Zlatko Dalić, direktor Damir Vrbanović, glasnogovornik Tomislav Pacak i voditeljica Odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac su u samoizolaciji do srijede. Svi oni bili su 2. ožujka na kongresu Uefe i izvlačenju skupina Lige nacija u Amsterdamu, na kojem je bio i predsjednik Srpskog nogometnog saveza Slaviša Kokeza kod kojeg je utvrđen koronavirus.

Sada je prvi čovjek našeg nogometa dao intervju za Novi list u kojem je sve bilo povezano s problemima koje je uzrokovao koronavirus.

'Dogodilo se nešto nikad viđeno u povijesti sporta. Moramo biti zabrinuti za zdravlje sportaša, navijača i svih ostalih konzumenata u nogometu, ali i sportu općenito. Ovo je izvanredna situacija koju nitko nije mogao predvidjeti, ali s njom se moramo nositi. Pristupili smo ovom problemu maksimalno odgovorno, a nije jednostavno. Ovo je katastrofa za sport i privredu, ali ljudski životi svima nam moraju biti na prvom mjestu', rekao je Šuker te se osvrnuo na Euro.

'Bojim se da se neće igrati ove godine. To će, uostalom, biti i moj stav tijekom videokonferencije ovoga utorka na kojem će UEFA, predvođena predsjednikom Aleksanderom Čeferinom i članovima Izvršnog odbora, a uz sudjelovanje predstavnika 55 članica, donositi konačnu odluku o pitanju održavanja EURO-a 2020.'

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.