SEHA liga

PPD Zagreb na krilima kapetana Horvata upisao novu pobjedu: U Makedoniji pao Eurofarm Rabotnik

03.12.2019 u 19:29

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su na gostovanju u Bitoli makedonski Eurofarm Rabotnik s 28-27 (16-12) u unaprijed odigranoj utakmici 10. kola skupine B SEHA lige

Rukometaši PPD Zagreba pobijedili su na gostovanju u Bitoli makedonski Eurofarm Rabotnik s 28-27 (16-12) u unaprijed odigranoj utakmici 10. kola skupine B SEHA lige.

Domaća momčad nijednom nije bila u vodstvu, a PPD Zagreb je najveću prednost od četiri pogotka imao u nekoliko navrata i na poluvremenu, da bi u drugom dijelu Rabotnik više puta došao na pogodak zaostatka, ali nijednom do izjednačenja.

Kapetan Zagreba Zlatko Horvat bio je najbolji strijelac hrvatskog prvaka s 10 pogodaka. Četiri gola postigao je Matej Hrstić, a triput je mrežu zatresao Filip Vistorop. Ukrajinac Vladislav Ostrouško bio je najbolji strijelac domaće momčadi sa sedam pogodaka.

S 15 bodova iz sedam nastupa PPD Zagreb je na trećem mjestu skupine B, iza vodećeg Telekom Veszprema s 18 bodova i Meškov Bresta s 15. Eurofarm Rabotnik i Metaloplastika imaju po devet bodova, a moskovski Spartak je na šestom mjestu s tri boda.

Prve dvije momčadi iz svake od skupina izravno će se plasirati u četvrtfinale doigravanja, a preostali klubovi će igrati u osmini finala.

Do kraja prvog dijela natjecanja momčad Veselina Vujovića očekuju još tri domaće utakmice protiv Spartaka (11.12.), Telekom Veszprema (14.12.) i Meškov Bresta (16.12.).