BIT ĆE NAPETO

Poznat ždrijeb za hrvatske tenisače i tenisačice na US Openu

24.08.2018 u 09:40

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić za suparnika u 1. kolu posljednjeg 'grand slam' turnira sezone US Opena, koji počinje u ponedjeljak, dobio je Rumunja Mariusa Copila, dok će Borna Ćorić igrati protiv njemačkog veterana Floriana Mayera, odlučeno je ždrijebom u četvrtak

Pobjednik US Opena 2014. Čilić, koji je u New Yorku ove godine postavljen za sedmog nositelja, dosada je protiv Copila igrao dva puta i omjer pobjeda je 1-1. Rumunj je bio bolji prije šest godina u Pekingu, a Čilić je uzvratio na prošlotjednom turniru u Cincinnatiju sa 6-7, 6-4, 6-4.

Ćorić i Mayer se dosada nisu susretali.

U glavnom ždrijebu tenisačica su dvije hrvatske predstavnice, Petra Martić će u 1. kolu igrati protiv Čehinje Lucie Šafarove, dok je Donna Vekić za suparnicu dobila 19. nositeljicu Latvijku Anastasiju Sevastovu.

Branitelj naslova Španjolac Rafael Nadal za suparnika u 1. kolu imat će iskusnog sunarodnjaka Davida Ferrera, Roger Federer će na otvaranju turnira igrati protiv Japanca Yoshihita Nishioke, dok će pobjednik Cincinnatija Novak Đoković igrati protiv Mađara Martona Fucsovicsa.

  • +3
ATP Queens, finale: Marin Čilić - Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Kod tenisačica će prva nositeljica Simona Halep u 1. kolu igrati protiv Estonke Kaie Kanepi, druga nositeljica Caroline Wozniacki protiv Australke Samanthe Stosur, a braniteljica naslova Sloane Stephens protiv Ruskinje Jevgenije Rodine.