JOŠ UVIJEK NE VJERUJE

Roger Federer ne skriva koliko ga je to pogodilo: Tužan sam, nikad više neće biti isto...

23.08.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Ne stišavaju se reakcije vrhunskih tenisača nakon što je izglasana radikalna promjena sustava natjecanja Davis Cupa na godišnjoj skupštini Međunarodnog svjetskog saveza (ITF)

Podsjećamo, ITF je u partnerstvu s investicijskom grupacijom pod imenom Kosmos, koja se obvezala uložiti u Davis Cup tri milijarde dolara u razdoblju od 25 godina, odlučio dosadašnji format Svjetske skupine sa 16 najboljih reprezentacija zamijeniti jednotjednim finalnim turnirom 18 reprezentacija koji će se zvati Svjetski teniski kup na jednom mjestu u dosadašnjem terminu finala Davis Cup, krajem studenog o čemu više možete čitati OVDJE.

Vrhunski tenisači nisu prezadovoljni takvom promjenom iako su čelnici ITF-a ponajviše zbog njih odlučili na takav potez kako bi ih nekako privoljeli da igraju to natjecanje koje su mnogi najbolji igrači izbjegavali ili su se tek priključivali u završnoj nokaut fazi, a ne od prvih kola ili u kvalifikacijama za Svjetsku skupinu Davis Cupa.

  • +9
Roger Federer Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedan od njih koji je malo igrao, pa malo nije igrao za svoju Švicarsku je Roger Federer. No svejedno je komentirao novi format.

'Ne znam što bih rekao, ne znam kako se glasovalo, no ITF nikada nije u takve stvari uključivao igrače da odlučuju. Tu su naši Savezi, pa kao da smo tamo, ali zapravo nismo. Još sam iznenađen da su tako odlučili. Tužan sam zbog toga što nemam Davis Cup kakav je bio. Nikada neće biti isto', rekao je Švicarac.

'Ovo je natjecanje za sljedeću generaciju i nadam se da će svaki cent biti naplaćen od tog golemog ugovora. No moramo im dati priliku da vidimo kako će to funkcionirati', dodao je Federer.