ČUDESAN DOSEG

Poruka LeBrona Jamesa nakon što je postao prvi igrač koji je ovo uspio; je li bio bahat?

28.02.2018 u 15:13

Bionic
Reading

LeBron James, jedan od najboljih košarkaša svih vremena, još jednom se upisao u povijest NBA lige. No, ovaj puta zvijezda Cleveland Cavaliersa uspjela je pomaknuti granice

U pobjedi Cleveland Cavaliers 129:123 nad Brooklyn Netsima LeBron James je ostvario 67. triple-double učinak u karijeri s 31 košem, 12 skokova i 11 asistencija. No, na pred kraj utakmice James je upisao jubilarnu 8000. asistenciju te je tako postao prvi igrač u povijesti NBA lige koji je dosegnuo 30,000 koševa, 8000 skokova i 8000 asistencija. Tako nešto, od igrača koji su prije njega ubacili više 30,000 koševa, nije uspjelo veličinama kao što su Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, Michael Jordan, Wilt Chamberlain i Dirk Nowitzki.

Taj podatak dovoljno govori koliko je LeBron James ranovrstan ili najkraće rečeno – poseban igrač.

'Uvijek sam se ponosio time što sam igrač od koga prijeti trostruka opasnost. Nikada nisam bio čisti koš-igrač, ali zato znam provući loptu kroz rupu. Skačem i hvatam lopte da bih pomogao suigračima u napadu i u obrani, a volim uključiti i ostale suigrače u igru', rekao je nakon utakmice 33-godišnji LeBron James koji je komentirao i usporedbe s najvećim košarkašem u zadnjih 30-ak godina Michaelom Jordanom.

'Iskreno, ne volim da me se uspoređuje s bilo kime. Osjećam kako sam jedinstven igrač. Tip sam igrača kakvog ova liga nije vidjela ranije i jako sam ponosan na to. Želim to nastaviti i ostati takav u bliskoj budućnosti', poručio je iskreno, a neki će reći i pomalo bahato, košarkaš koji je igrao posljednjih sedam NBA finala (osvojio je tri titule) i koji ima četiri titule MVP-a sezone. I uz to još mnoge rekorde.

Ovog ljeta u ugovoru ima opciju kojom može postati slobodan igrač, a sve se više govori kako će tu opciju iskoristiti kako bi posljednji ugovor u karijeri odradio u novom klubu s kojim želi osvojiti još koju titulu. Pred LeBronom je u svakom slučaju novi izazov…

  • +8
NBA All-Star - 67. utakmica odigrana u Los Angelesu Izvor: Profimedia / Autor: Philip Pacheco / Anadolu Agency