Raspisali se amerikanci

Pomutnja u Dallasu! Znači li ovo da je Slovenac Dončić dao ultimatum vlasniku?

05.05.2023 u 15:04

Bionic
Reading

Od trenutka kad je bilo jasno da će Dallas Mavsi ostati bez nastupa u play-offu zavrtjela se priča kako su neki potezi čelnika kluba jako naljutili Luku Dončića koji je navodno, ako je vjerovati Amerikancima, dao ultimatum vlasniku

Priča ide toliko daleko da su neki američki novinari, koji imaju izvore bliske Dallasu i Luki Dončiću, doznali kako je i vlasnik kluba Mark Cuban, kojem novac nije problem i velikije zaljubljenik u košarku, jako zabrinut. Očito je i on svjestan kako moraju značajno pojačati momčad ako, kako je navodno rekao, 'žele zaraditi da Dončić ne zatraži zamjenu u drugi klub.' Zbog svega je u klubu nastala pomutnja, a što je Dončić točno rekao Cubanu - ostaje između njih. Ali sigurno mu nije rekao da je zadovoljan jer je navikao na pobjede od malih nogu, a ne na prosjek.

>> NBA zvijezde složne - kad ogromni Francuz ovo ljeto dođe u ligu, više ništa neće biti isto!

Naravno, zainteresiranih momčadi za Dončića ima jako puno, ali prvo svi čekaju draft lutriju koja je na rasporedu 15. svibnja. Tek tada će početi trgovina pickovima, zvijezdama jer ipak je u pitanju 221 cm visoki Victor Wembanyama, 19-godišnji francuski košarkaš koji je zaludio sve vlasnike NBA klubova.

Ukratko, glavni zadatak čelnika Dallasa je sagraditi momčad oko Dončića kako bi postali jedni od kandidata za NBA naslov. Uostalom, bili su na dobrom putu jer su prošle godine imali score 52-30 i ispali su od kasnijih prvaka Golden State Warriorsa u konferencijskom finalu.

No, nekoliko krivih procjena (odlazak Jalena Brunsona u Knickse…) i jako loša zamjena igrača za Kyrieja Irvinga, koštali su ih katastrofalne sezone.

Prema nekim informacijama već sada je počela trgovina za Dončića, a u najboljojoj poziciji za pregovore su momčadi Utah Jazza i Oklahoma City Thundera jer imaju velik broj mladih igrača i budućih izbora na NBA draftu koje mogu ponuditi.

Podsjetimo kako je Dallas dugoročno vezano Dončića novih petogodišnjim ugovorom vrijednim 215 milijuna dolara, ali ako dođe 'nemoralna ponuda' – tko zna u kojem smjeru sve može otići.

Poto gotovo ako tijekom ljeta Dallas ne dovede nekoliko pojačanja koja bi odgovarala Dončiću. Sve to sugerira kako se puno toga pita Dončića te kako nije nemoguće da je glasina, kako je dao ultimatum vlasniku Cubanu, točna.

Tržnica slobodnih igrača počinje početkom srpnja, a prije toga održat će se i povijesni NBA draft kad ćemo napokon doznati u kojem će klubu zaigrati Victor Wembanyama, igrač kakav se rađa jednom u 50 godina.

Nije nemoguće, iako su šanse male, da Wembanyama i Dončić, zaigraju zajedno. Ples kuglica na draft lutriji može puno toga promijeniti iako prema računici najveće šanse za 1. pick imaju Detroit, Houston i San Antonio. Odmah nakon njih prema 'izgledima' slijede Charlotte i Portland.