DOSTA IM JE HRVATA

Pakleni plan UFC-a; evo na koji način žele srušiti Stipu Miočića!

27.02.2018 u 16:27

Bionic
Reading

Američki borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić apsolutni je vladar teške kategorije u UFC-u. No prvom čovjeku najmoćnije MMA organizacije Dani Whiteu nikada nije 'sjeo' naš gladijator, jer ima imidž dobre osobe, a više novca donose loši dečki, pa ga na sve načine pokušava srušiti s trona. Predsjednik je tako smislio pakleni plan koji uključuje i bivšeg prvaka Brocka Lesnara

Brock Lesnar je nekada bio prvak UFC-a, no uslijedila su dva poraza (Velasquez, Overeem) koji su najbolje pokazali kako je 'kečer' zapravo umjetno stvorena zvijezda koja svojom pojavom privlači pozornost i donosi novac. Nakon toga uslijedili su i problemi sa zdravljem i Lesnar se vratio hrvanju.

Sve do 2016. kada smo ga opet i posljednji put vidjeli na jubilarnom UFC-u 200 2016. godine. Tada je Amerikanac pao na doping testu, suspendiran je od strane USADA-e, meč protiv Hunta je preinačen u 'No Contest (iako je dobio sudačkom odlukom), a gorostas se zatim brzo vratio u kečersku WWE organizaciju. No, ugovor tamo mu uskoro istječe, a UFC ga želi natrag.

  • +5
Američki borac Brock Lesnar Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch Inc / Alamy / Profimedia

I to baš kada je u UFC-u u najtežoj kategoriji dominantan Stipe Miočić koji nije po volji predsjedniku UFC-a, jer je izvan kaveza 'dobrica', iza njega nema nikakvih skandala, pa ga na sve načine zato White omalovažava - suparnike hvali, a podcjenjuje Miočića u izjavama i s premalim honorarima...

No Miočić te podmukle udarce dobro podnosi i čvrsto drži pojas. Novi suparnik Miočića trebao bi biti Daniel Cormier (srpanj), ali teško da prvak poluteške kategorije može srediti teškaša, pa White već traži rezervnu opciju s kojom bi razvlastio Miočića, a to je po svemu sudeći Brock Lesnar.

Čelnik elitne promocije se u ponedjeljak susreo s Lesnarom u Las Vegasu. Nije propustio obavijestiti medije i javnost o tome preko društvenih mreža, što je očekivano, izazvalo velik interes javnosti. Do Whitea su uspjeli doći i novinari. U kratkom razgovoru za TMZ, predsjednik White je potvrdio da bi povratak Lesnara bila dobra ideja.

'Mislim da je Brock Lesnar još uvijek pod ugovorom u WWE-u. Volio bih da se vrati. Kada je Brock Lesnar osvojio pojas, bilo je zabavno. Da, bilo je zabavno', izjavio je White možda sugerirajući da sada, kada je Stipe prvak, UFC-u i nije toliko zabavno.

Lesnar bi svakako bio ogroman mamac za publiku. WWE super zvijezda je prodavala milijune PPV-a, a u nedostatku velikih zvijezda UFC vapi upravo za profilom borca poput njega. Upitan je li UFC-u u slučaju da se vrati u planu meč protiv prvaka Stipe Miočića, White je imao spreman odgovor.

'Stipe je prilično težak protivnik', poručio je White koji bi možda Lesnaru namijenioprvo  nešto lakšeg protivnika barem za povratnički meč, piše Fight Site.

  • +7
Stipe Miočić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No kao što smo napisali Miočića nakon TUF-a 27 čeka super dvoboj protiv Daniela Cormiera na UFC-u 226 u srpnju pa je teško očekivati da bi drugi meč u 2018. godini mogao odraditi prije samog kraja godine. I to ukoliko iz meča protiv prvaka poluteške divizije ne izađe sa nekom ozljedom, jer u Miočićevu pobjedu i rekordnu četvrtu obranu naslova ne sumnjamo.

Lesnara, s druge strane, čeka ostatak USADA-ine suspenzije koju do kraja nije odslužio. Stoga se WWE zvijezda prvo mora vratiti u USADA-in program prije nego što akcija povratka započne tako da bi eventualni dvoboj sadašnjeg i bivšeg prvaka uslijedio krajem godine.

Inače, prema zadnjim infomacijama Stipe Miočić ne bi imao ništa protiv da se nađe u kavezu s Lesnarom.

Brock Lesnar iz kečerskih dana Izvor: Društvene mreže