PREDSTAVLJEN BOLID

Ovako će izgledati Alfa Romeo Sauber sljedeće sezone u Formuli 1!

02.12.2017 u 16:02

Bionic
Reading

Nakon što je potvrđeno kako Sauber započinje svoju tehničku i sponzorsku suradnju s Alfa Romeom, ove subote predstavljene su boje novog bolida, kao i vozačka postava koju će u 2018. godini činiti Marcus Ericsson i Charles Leclerc

Iza Saubera je sezona za zaborav u kojoj je osvojio posljednje mjesto u poretku konstruktora, ali čini se da dolaze bolji dani.

  • +24
Formula 1, Abu Dhabi Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED

Švicarska momčad odlučila se uže povezati s Ferrarijem i prema sudeći će u budućnosti biti njegova juniorska ekipa. Uz Sauber je sada i Alfa Romeo koji je ponudio svoje inženjere kao tehničku pomoć, kao i sponzorstvo što će financijsku situaciju učiniti manje dramatičnom u 2018. godini.

Sauber je već ove subote odlučio predstaviti nove boje bolida, kao i svoju vozačku postavu.

Sljedeće sezone gledat ćemo na stazi bijeli bolid s ljubičastim poklopcem motora te jasnim obilježjima Alfa Romea, a u momčadi se nadaju da više neće biti najsporiji kao što je dosad bio.

Sauber će kao i u 2017. godini voziti Marcus Ericsson, a umjesto Pascala Wehrleina priliku je dobio Ferrarijev talentirani junior Charles Leclerc koji je s lakoćom osvojio titulu u Formuli 2 i mogao bi biti budući vladar sporta.

Imenovanje Leclerca znači da je u Formuli 1 uoči sljedeće sezone slobodno još samo jedno mjesto, ono u Williamsu koje bi moglo pripasti Robertu Kubici...