talijanska ofenziva

Alfa Romeo se nakon 30 godina vraća u Formulu 1: Ferrari dobio saveznika!

29.11.2017 u 11:45

Bionic
Reading

Momčad Saubera potvrdila je ove srijede tehničku i sponzorsku suradnju s Alfa Romeom, a sljedeće sezone po svemu sudeći švicarska momčad bit će u ulozi juniorske momčadi Ferrarija...

Sauber je završio na posljednjem mjestu u poretku konstruktora ove sezone, no uskoro dolaze bolji dani za švicarsku momčad.

  • +24
Formula 1, Abu Dhabi Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED

Naime, ove srijede potvrđen je tehnički i sponzorski ugovor između Alfa Romea i Saubera, a ekipa će se u budućnosti zvati Alfa Romeo Sauber F1 Team.

Povratak je to talijanskog proizvođača automobila nakon 30 godina u Formulu 1 koji je sa svojom momčadi osvojio titule 1950. i 1951. godine, a u ulozi opskrbljivača motorima bio je sve do osamdesetih godina prošlog stoljeća.

'Inženjeri i mehaničari Alfa Romea koji su dokazali svoje sposobnosti s novim modelima Giulijom i Stelvijom imat će priliku svoje iskustvo staviti na raspolaganje Sauberu, a u isto vrijeme ljubitelji Alfa Romea imat će priliku navijati za svog proizvođača automobila koji je odlučan ispisati uzbudljivo novo poglavlje u svojoj sportskoj povijesti,' izjavio je Sergio Marchionne, predsjednik Ferrarija pod kojim se nalazi i Alfa Romeo kao dio Fiat Chrysler grupacije.

Sauber neće biti opskrbljivan motorima Alfa Romea, već Ferrarijevima, a također će imati na raspolaganju i mlade talente talijanske momčadi te će po svemu sudeći postati ono što je Toro Rosso posljednjih godina Red Bullu.

Osim sponzorstva i inženjera Alfa Romea, Sauber bi trebao pojačati i iznimni mladi 20-godišnji talent, Francuz Charles Leclerc koji je s lakoćom stigao do titule u Formuli 2 ove sezone...