KUBICA DOLAZI NA SVOJE?

Neprežaljeni talent jako blizu bajkovitom povratku u Formulu 1!

30.11.2017 u 10:00

Bionic
Reading

Robert Kubica odlično je odradio posao za volanom Williamsa tijekom dva dana testiranja u Abu Dhabiju i prvi je favorit za upražnjeno mjesto u bolidu britanske momčadi sljedeće sezone...

Poljski 32-godišnji vozač jako je blizu bajkovitom povratku u svoj sport, iako se još donedavno činilo kako je njegova F1 karijera završena. Šest je godina prošlo od reli nesreće u kojoj je teško ozlijedio desnu ruku, a niz operacija nije bio puno poboljšao njezinu funkcionalnost.

  • +24
Formula 1, Abu Dhabi Izvor: Reuters / Autor: HAMAD I MOHAMMED

Ipak, iako je u jednom trenutku već bio odustao, nešto se očito promijenilo ove godine i Robert Kubica uspješno je odradio niz testiranja za volanom Renaulta, a kad se francuska momčad odlučila za Carlosa Sainza umjesto njega, priliku je dobio testirati i Williams.

Poljak je testiranje odlično odradio ovog tjedna u Abu Dhabiju, uz pregršt odvezenih krugova i najbrži krug koji je bio bolji od Lancea Strolla i Sergeja Sirotkina.

'Bila je to dobra vožnja, bez ikakvih problema. Sve je dobro prošlo,' kaže tehnički direktor Williamsa Paddy Lowe.

Mnogi i dalje osporavaju sposobnost Kubice da uopće upravlja F1 bolidom i čak ga optužuju da vozi s jednom rukom, jer druga nije funkcionalna.

'To nije istina. Nemoguće je voziti F1 bolid samo jednom rukom. Imam određena ograničenja pa koristim svoje tijelo kako bih ih kompenzirao. Mi smo ljudska bića i koristimo mozak kako bismo nadišli naše nedostatke,' naglasio je Robert Kubica, a iz Williamsa uvjeravaju da njegova fizička sprema nije uopće upitna.

Ako je to istina, vozač kojeg je Fernando Alonso opisao kao jedinog koji je brži od njega trebao bi se vratiti u elitno automobilističko natjecanje, na mjesto Felipea Masse koji se umirovio. Hoće li biti jednako brz kao potkraj prošlog desetljeća kad je briljirao za volanom Renaulta i BMW Saubera, to je teško prognozirati...