šesta medalja

Olimpijka koje se Rusija odrekla za inat osvojila još jedno zlato!

17.02.2018 u 14:16

Bionic
Reading

Nakon srebrnih medalja na 15km i u dohvatnoj utrci na 10km, 33-godišnja slovačka biatlonka Anastazija Kuzmina osvojila je zlato u utrci na 12,5km u masovnom startu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu. To joj je šesta olimpijska medalja u karijeri.

Kuzmina je od starta nametnula jaki tempo, a bila je i nepogrešiva na pucanju. Do trećeg gađanja u stopu ju je pratila braniteljica naslova iz Sočija 31-godišnja Bjeloruskinja Darja Domračeva. No, na trećem gađanju Domračeva je promašila jednu metu i morala je u kazneni krug, pa se Kuzmina odvojila od pratnje, te je uvjerljivo osvojila zlato.

  • +5
Hanna Oeberg - zlatna biatlonka na 15 km Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Inače, Anastazija Kuzmina je Ruskinja, ali njezina reprezentacija ju je otpisala u mlađim danima kao neperspektivnu pa nastupa za Slovačku. Ima već tri zlata i tri olimpijska srebra, a Rusija je u međuvremenu potpuno potonula i danas u toj zemlji žale što su se odrekli ovakve sportašice.

Domračeva, koja je u Sočiju osvojila tri zlata, zaostala je +18.8 sekundi i morala se zadovoljiti srebrom, a to joj je prva medalja u Pjongčangu.

Norvežanka 27-godišnja Tiril Eckhoff ponovno je osvojila broncu, kao i prije četiri godine u Sočiju. Ona je sa dvije promašene mete zaostala 27.7 sekundi.

Tragičarka je ponovno bila 35-godišnja Finkinja Kaisa Makarainen, dvostruka osvajačica Svjetskog kupa u biatlonu (2010–11, 2013–14). Ona je završila na 10. mjestu (+1:00.9), te je i na trećim olimpijskim igrama ostala bez medalje.