senzacija u pjongčangu

Lindsey Vonn i skijaška elita u šoku: Snowboarderica im uzela zlato!

17.02.2018 u 08:46

Bionic
Reading

Čehinja Ester Ledecka senzacionalno je osvojila zlatnu medalju u superveleslalomu na Igrama u Pjongčangu, iako je u alpsko skijanje tek ušla i vozi paralelno uz uspješnu snowboard karijeru...

Da će 22-godišnja Čehinja uzeti zlato ove subote, to se nije nadao baš nitko. Nikad u karijeri nije završila niti među 15 najboljih u superveleslalomu, ali ovaj put je s visokim brojem 26 šokirala svjetsku elitu.

  • +3
Ester Ledecka zlatna u super G-ju Izvor: Profimedia / Autor: Joel Marklund / BILDBYRÃ, Barbora Reichová

Ester Ledecka sportsku karijeru započela je kao daskašica i ima dvije zlatne medalje sa SP-a u ovom sportu, no ulazak u alpsko skijanje u Pjongčangu se pokazao kao pun pogodak.

Iako je nastupila na posuđenim skijama od Mikaele Shiffrin, odvozila je savršeno i završila ispred Anne Veith i Tine Weirather, dok je favorizirana Lindsey Vonn pogriješila i ostala bez medalje.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Ne znam što se dogodilo. Mislila sam da se radi o greški. Ni meni ni mami ništa nije jasno,' izjavila je oduševljena Ledecka nakon utrke.

No, tu bajci ne mora biti kraj, jer Ester se natječe i u snowboardu na Igrama. U krugu je favorita u omiljenoj disciplini paralelni slalom te bi mogla u četvrtak osvojiti još jedno zlato i tako definitivno postati najveća priča olimpijske smotre u Pjongčangu...