ht prva liga

Ohrabrena Istra na svom terenu traži prvu pobjedu, no Gorica je u naletu i nije bez šansi

02.09.2018 u 10:13

Bionic
Reading

Prvu utakmicu nedjeljnog programa 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Puli igraju Istra i Gorica (18.30 sati, Arenasport 3). Istra još nema pobjedu, no stigla su pojačanja, a s njima i nove ambicije. Gorica je povezala dvije pobjede, momčad je u sjajnom ritmu, a predvodi ju prvi strijelac HT Prve lige Lukasz Zwolinski

Kraj prijelaznog roka znači da će Istrin novi trener Manolo Marquez napokon moći krenuti s uigravanjem kompletno novog kadra koji je i nakon početka sezone konstantno nadopunjavao. Nakon što je Istra izborila ostanak u ligi u vlasničku je strukturu kluba ušao španjolski Alaves koji u Puli sada ima novi poligon za razvoj igrača. U uvodnim utakmicama momčad Istre nije djelovala dobro, no nakon solidne završnice utakmice s Lokomotivom Manolo Marquez i njegovi igrači umalo su šokirali Rijeku na Rujevici. Čak tri pogotka postigla je Istra protiv Rijeke, no to joj je na kraju bilo dovoljno da se u Pulu vrati s bodom. Manolo Marquez definitivno je trebao poraditi na učvršćivanju obrane pred utakmicom s raspucanom momčadi Gorice.

Napadač Mierez nakon dobre igre protiv Rijeke želi sva tri boda u susretu s Goricom.

'Remi kojeg smo ostvarili na Rujevici bio je za nas vrlo važan budući da smo kao posljednjeplasirana momčad na tablici uspjeli ostati neporaženi kod lidera. Uz to, radilo se o regionalnom derbiju pa je zadovoljstvo bilo još veće. Bod protiv Rijeke ima veliku težinu glede samopouzdanja. Sada moramo pobijediti Goricu, imamo kvalitetu da to učinimo. Rastemo iz utakmice u utakmicu, a sada je stigao i trenutak da ostvarimo prvu pobjedu u sezoni', kazao je Mierez.

Tijekom susreta s Rijekom igru je zbog ozljede morao napustiti argentinski veznjak Cardozo, no dobra je stvar za Manola Marqueza da može računati na Aronu Sanea koji je dobio pravo nastupa. U posljednjim trenucima prijelaznog roka Istra je dovela veznjaka Francisca Tenu koji je igrao za drugu momčad Real Madrida, te napadača Young-Gyu Kima iz Almerije.

  • +3
HT Prva liga, 5. kolo: Rijeka - Istra Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Novi prvoligaš Gorica za sada ostavlja odličan dojam, no kao i kod Istre radi se o klubu iza kojeg stoji strani kapital i koji u igračkom kadru forsira strane. Uostalom, trener Jakirović na raspolaganju ima čak 13 stranaca od kojih je u uvodnih pet kola najbolji dojam ostavio napadač Zwolinski koji je s četiri postignuta pogotka prvi strijelac lige. Dobro je igrala Jakirovićeva momčad u prva tri kola, no platila je danak neiskustvu i nakon tih je utakmica na kontu imala tek jedan bod. Sve je to Gorica naplatila u posljednje dvije utakmice u kojima je upisala uvjerljive pobjede nad Hajdukom u Splitu i Rudešom pred svojim navijačima u Velikoj Gorici

Jakirović vjeruje da Gorica može nastaviti pozitivnu rezultatsku seriju u Puli.

  • +13
Hrvatski Telekom Prva liga, 5. kolo, HNK Gorica - NK Rudeš Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL

'Stanje je dobro nakon pobjede nad Rudešom kojom smo potvrdili tri boda protiv Hajduka. Raspoloženje je jako dobro. Znamo da nas čeka jako teška utakmica u Puli. Oni su odigrali jako dobro protiv Rijeke, tri gola na Rujevici zaslužuju respekt. Naš cilj je maratonski jer je liga duga. Nadamo se nekom pozitivnom rezultatu kojim bi nastavili svoj niz. Znamo da neće biti jednostavno, no vjerujemo u to da možemo nešto napraviti', kaže trener Gorice.

U konkurenciju za nastup vratio se iskusni branič Čagalj koji je imao virozu, a prilikom najave susreta Jakirović je rekao i kako je posljednjeg tjedna nizozemski veznjak Suk trenirao punim intenzitetom. Stoper Ljubisavljević nedavno je operirao koljeno i čeka ga dug proces rehabilitacije. Glavnu opasnost po gol Istre ponovno bi trebali kreirati Atemwien, Miya i raspoloženi strijelac Zwolinski.

Hrvatska 1. liga

Slaven Belupo-Hajduk1:1
Osijek-Lokomotiva2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Osijek641113
2.Dinamo Zagreb541013
3.Rijeka532011
4.Lokomotiva631210
5.Gorica52127
6.Inter Zaprešić52127
7.Slaven Belupo50414
8.Hajduk60424
9.Istra 196150232
10.Rudeš60151

Sljedeće utakmice

2.9.Istra 1961-Gorica
2.9.Dinamo Zagreb-Rijeka
8.9.Slaven Belupo-Inter Zaprešić
14.9.Inter Zaprešić-Istra 1961
15.9.Hajduk-Rudeš