Nema gostovanja

Odlične vijesti za hrvatske navijače: na domaćim utakmicama 'Vatrenih' u Ligi nacija dopušteni gledatelji, poznate su i cijene ulaznice

04.10.2020 u 11:14

Bionic
Reading

Nastavno na odluku Uefe da dopusti povratak gledatelja HNS je odlučio iskoristiti tu mogućnost i omogućiti navijačima dolazak na domaće utakmice Lige nacija protiv Švedske, Francuske i Portugala

Hrvatski nogometni savez je na svojim stranicama objavio važne informacije za domaće utakmice Hrvatske u Ligi nacija. Kako je UEFA dopustila da na stadionu bude 30 posto gledatelja, tako će hrvatski navijači moći bodriti 'Vatrene' na domaćim utakmicama u Ligi nacija. Način kupovine ulaznica, kao i njihove cijene objavljeni su u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

'Nastavno na odluku Uefe da dopusti povratak gledatelja do 30 posto kapaciteta stadiona u Uefinim natjecanjima, Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza odlučio je iskoristiti tu mogućnost i omogućiti gledateljima dolazak na domaće utakmice Lige nacija protiv Švedske, Francuske i Portugala. Odlukom Uefe, nije dopušten dolazak navijača na gostujuće utakmice.

Hrvatski navijači imat će ponovno priliku gledati i bodriti Vatrene na domaćim utakmicama, nakon skoro godinu dana pauze uzrokovane globalnom pandemijom virusa SARS-CoV-2. Odlučio je tako Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, nakon što je ovoga četvrtka Izvršni odbor Uefe - uz sudjelovanje predsjednika HNS-a Davora Šukera - omogućio nacionalnim savezima povratak gledatelja do maksimalnog broja od 30 posto raspoloživog kapaciteta stadiona. Iako je do utakmica sa Švedskom (11. listopada) i Francuskom (14. listopada) na stadionu Maksimir ostalo malo vremena za organizaciju, i usprkos brojnim zahtjevima koje organizator mora ispoštovati prema Uefi, IO HNS-a odlučio je da Savez učini sve kako bi hrvatskim navijačima omogućio povratak na utakmice hrvatske reprezentacije.

Nakon ovih utakmica u listopadu, Hrvatska će u Splitu, također s gledateljima, biti domaćin Portugalu u studenom. Gledatelji će za susrete protiv Švedske i Francuske moći kupiti ulaznice za tribine Zapad i Sjever, dok su tribine Istok i Jug zatvorene za publiku nakon potresa koji je pogodio Zagreb u ožujku.

Cijene ulaznica su sljedeće:

  • Zapad sredina dolje: 250 kuna
  • Zapad dolje: 150 kuna
  • Zapad gore: 100 kuna
  • Sjever dolje: 60 kuna
  • Sjever gore: 60 kuna

Ulaznice će se moći kupiti isključivo putem interneta, uz ispisivanje ulaznica kod kuće. Početkom sljedećeg tjedna HNS će informirati javnost o načinu i vremenu početka prodaje ulaznica. Također, Savez će pravovremeno obavijestiti javnost o svim organizacijskim detaljima utakmice odnosno strogim mjerama koje će svi gledatelji morati poštivati kako bi zaštitili svoje zdravlje, zdravlje drugih gledatelja i općenito - koncept povratka gledatelja na stadione', poručuju iz HNS-a.