talijani bez milosti

Od euforije do očaja: Sarajevo doživjelo svoju najveću nogometnu katastrofu

03.08.2018 u 10:53

Bionic
Reading

Ljubitelji nogometa u Sarajevu nakon 2:2 u Bergamu jedva su čekali uzvratnu utakmicu protiv Atalante na Koševu, ali završila je rekordnim porazom 8:0...

Sarajevo neće po dobrome pamtiti ovaj četvrtak. Nakon 2:2 u Bergamu ponadali su se navijači ovog kluba da bi njihovi ljubimci u 2. pretkolu Europske lige mogli ostvarili najveću europsku pobjedu u svojoj novijoj povijesti, ali Atalanta je imala druge planove.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Talijanski klub na Koševu je poveo 5:0 već u prvom poluvremenu i do kraja susreta utrpao još tri komada. Bio je to najteži poraz Sarajeva u europskim utakmicama koji je nadmašio i onaj od Borussije M'gladbach, 7:0 iz 2014. godine.

Kao glavog krivca navijači vide golmana Bojana Pavlovića koji se s njima sukobio i pokazao im srednji prst na poluvremenu.

'Svjestan sam da sam napravio glupost i snosit ću posljedice,' izjavio je nakon susreta.

'Oni ne igraju slučajno u Seriji A i ne postižu slučajno takve rezultate. Da smo igrali taktički dobro kao tamo, ne bismo ovo doživjeli,' rekao je pak trener Husref Musemić.

Sarajevu sada preostaje posvetiti se Premijer ligi Bosne i Hercegovine u kojoj će pokušati izboriti nastup u Europi sljedeće sezone i zatim pokušati proći bolje nego ovog ljeta...