španjolska liga

Novi kiks Seville; Ivan Rakitić i suigrači doživjeli šokantan domaći poraz

12.01.2024 u 23:26

Bionic
Reading

Nogometaši Seville nastavljaju nizati loše rezultate u španjolskom prvenstvu. U susretu 20. kola Primere Sevilla je na svom travnjaku izgubila od Alavesa 3:2 upisavši treći uzastopni poraz

Bio je to ujedno i peti poraz u zadnjih šest kola, a još poraznije zvuči podatak kako je momčad u čijim redovima igra Ivan Rakitić u zadnjih 14 kola upisala samo jednu pobjedu.

Sevilla je nakon ovog poraza ostala na 16. mjestu sa 16 bodova, samo bod više od zone ispadanja.

Gosti su poveli u 26. minuti golom Nahuela Tenaglija, a 40. minuti je Kike Garcija povisio na 2:0. Smanjio je Rafa Mir u 70. minuti, da bi Lucas Ocampos u 82. minuti iz kaznenog udarca izjednačio. Ipak, u posljednjim trenucima susreta Ruben Duarte je pogodio za 3:2 i pobjedu Alavesa koji se sada nalazi na 13. mjestu s 20 bodova. Rakitić je za domaći sastav igrao do 55. minute.

  • +7
Sevilla - Deportivo Alaves, španjolska liga, 12.1.2024. Izvor: EPA / Autor: Julio Munoz

Na vrhu ljestvice se nalaze Real Madrid i Girona s po 48 bodova, sedam više od Barcelone.

Girona u ovom kolu gostuje kod Almerije, dok je utakmica između Getafea i Real Madrida odgođena za 1. veljače zbog obveza 'kraljevskog kluba' u španjolskom Superkupu. Ogled između Barcelone i Osasune je pomaknut na 30. siječnja.

Barca i Osasuna su igrale u četvrtak u polufinalu Superkupa, a katalonski sastav je pobijedio 2:0. Barcelna će u finalu u nedjelju igrati protiv Real Madrida koji je nakon produžetaka porazio Atletico Madrid 5:3.

Standings provided by Sofascore