bundesliga

Bayern lako protiv Hoffenheima, utakmica posvećena Franzu Beckenbaueru

12.01.2024 u 23:06

Bionic
Reading

Na otvaranju drugog dijela njemačkog nogometnog prvenstva Bayern je u Munchenu pred 75.000 gledatelja pobijedio Hoffenheim 3:0 približivši se vodećem Bayer Leverkusenu na bod zaostatka

Prva dva gola zabio je Jamal Musiala, prvog u 18. minuti, a drugog u 70. minuti. Dvostruki asistent je bio Leroy Sane. Konačnih 3:0 postavio je Harry Kane u 90. minuti.

Gosti su od 74. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Grischa Promel.

Za Hoffenheim je do 79. minute igrao hrvatski reprezentativac Andrej Kramarić, dok je na klupi Bayerna sjedio 18-godišnji Lovro Zvonarek.

Večerašnja utakmica bila je posvećena njemačkoj nogometni legendi Franzu Beckenbaueru, koji je preminuo prošle nedjelje u 78. godini. Među najdirljivijim trenucima bio je kada su igrači ušetali na teren uz pjesmu 'Gute Freunde', koju je Kaiser snimio 1966. Beckenbauerov transparent je krasio središnji krug prije početka udarca, a obje momčadi nosile su crne trake oko ruke.

  • +17
Bayern - Hoffenheim, Bundesliga, 12.1.2024. Izvor: EPA / Autor: ANNA SZILAGYI

U čast svom dugogodišnjem igraču, treneru i predsjedniku, igrači Bayerna su se zagrijavali u majicama s Beckenbauerovim brojem 5. Bayern je igrao i u posebnim dresovima s natpisom 'Danke Franz' na prednjoj strani. Majice, kao i oprema za zagrijavanje i trening, bit će potpisane nakon utakmice i stavljene na dražbu na aukcijskoj platformi FC Bayern Online Store 17. siječnja. Sav prihod ide u Zakladu Franz Beckenbauer.

Bayern se ovom pobjedom približio vodećem Bayeru na bod zaostatka. 'Apotekari' imaju 42, a Bavarci 41 bod. Treći je Stuttgart s 34 boda. Hoffenheim je sedmi s 24 boda.

Standings provided by Sofascore