nova šansa

Njemačka ne da izbornika unatoč posrtanju na Svjetskom prvenstvu: Imamo puno povjerenje u Flicka

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 08.12.2022 08:43
  • Objavljeno 07.12.2022 u 23:13
Bionic
Reading

Hansi Flick ostao je na dužnosti izbornika njemačke nogometne reprezentacije, iako su bivši četverostruki svjetski prvaci nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru završili već u grupnoj fazi natjecanja te tako ponovili neuspješan nastup iz Rusije 2018.

Iz Njemačkog nogometnog saveza (DFB) su u srijedu priopćili da će Flick voditi reprezentaciju i na Europskom prvenstvu 2024. kojem je Njemačka domaćin.

Flick se u srijedu u predgrađu Frankfurta sastao s predsjednikom DFB-a Berndom Neuendorfom i čelnikom Nadzornog odbora Njemačke nogometne lige (DFL) Hans-Joachimom Watzkeom te im pojasnio što je pošlo po zlu u Katru.

"Svi smo uvjereni da je Europsko prvenstvo 2024. na domaćem terenu velika prilika za njemački nogomet. Naš je cilj da taj turnir pretvorimo u sportski uspjeh. Imamo puno povjerenje u Hansija Flicka i da će zajedno sa svojom ekipom uspješno odgovoriti na taj izazov", izjavio je Neuendorf u priopćenju.

"Moj stožer i ja s optimizmom gledamo na Europsko prvenstvo u našoj zemlji. Kao momčad možemo postići mnogo više od onoga što smo pokazali u Katru. Tamo smo propustili veliku priliku. Iz toga ćemo naučiti lekciju", poručio je Hansi Flick.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal