čvrsta ruka

Niko Kovač odmah je svima u momčadi Monaca poslao nedvosmislenu poruku: S igračima neću biti prijatelj...

03.08.2020 u 10:21

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač odrađuje prve dane na novom poslu, kao trener Monaca. S 'kneževima' je trenutno na pripremama u Njemačkoj, a po prvi je put Kovač otvoreno progovorio o očekivanjima u novoj sezoni, svojoj trenerskoj filozofiji i novoj momčadi

Dugo je Niko Kovač 'vagao', nakon odlaska iz minhenskog Bayerna prikupljao je ponude i na kraju odabrao - Monaco. Kneževina je veliki izazov, posrnuli nogometni velikan iz Monte Carla na putu je oporavka, a vlasnici kluba odlučili su kako je baš Niko Kovač najbolji trener za momčad s puno mladih i nedovoljno afirmiranih igrača.

'Potpisao sam ugovor na tri godine, a sportski direktor Paul Mitchell na četiri. Čuda i napredak se ne mogu dogoditi preko noći. Čeka nas puno posla, ali svima nam je jasno kako u nogometu nema puno vremena. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno pokazati da je ovo ispravan način', kazao je Niko Kovač koji ne namjerava odustati od svoje nogometne filozofije i 'čvrste ruke' u vođenju momčadi.

Baš je njegovo insistiranje na čeličnoj disciplini bio jedan od razloga zašto su se svojedobno pobunili igrač Bayerna. Na kraju je Kovač otišao iz kluba, a sad je jasno i nedvosmisleno rekao što očekuje od svojih nogometaša.

'Nisam trener koji sve samo gleda uz aut liniju, nogomet je moja strast, a bez strasti se ništa ne može postići. Želim biti blizu igrača, ne želim da me se boje. No, neću s igračima biti prijatelj, ali moramo imati dobar odnos', rekao je Kovač i dao naslutiti kako će izgledati 'njegov' Monaco na terenu:

'Vjerujem u pravilo da strijelci donose pobjede u utakmicama, ali - obrane osvajaju naslove! Vidio sam da je Monaco prošle sezone u 28 utakmica primio 44 gola, a Reims koji je bio šesta momčad na ljestvici primio je samo 21 i to je ključna stvar. No, mi želimo igrati i ofenzivno, brzo i agresivno', zaključio je Niko Kovač.