čistka u monacu

Niko Kovač tek je preuzeo momčad posrnulog velikana, a već ostaje bez najiskusnijeg igrača

30.07.2020 u 11:53

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač još nije ni započeo s pravim poslom na klupi Monaca, a već je morao 'kapitulirati' pred zahtjevima čelnika kluba. Naime, 'kneževi' su se pod svaku cijenu odlučili riješiti svog najiskusnijeg igrača, Cesca Fabregasa (33)

Sjajni je Španjolac Cesc Fabregas (33) u karijeri igrao za Barcelonu, Arsenal i Chelsea, a u redove Monaca stigao je u siječnju 2019. godine. S klubovima je i španjolskom reprezentacijom osvojio sve što se osvojiti moglo, a u Monacu su očekivali da će baš on biti nositelj igre posrnule momčadi koja se pokušava vratiti u sam vrh francuskog i europskog nogometa.

No, čini se kako je Fabregasov ugovor postao prevelik uteg za klupski proračun te su ga čelnici 'kneževa' odlučili prodati ovog ljeta bez obzira na cijenu.

Fabregas je za Monaco odigrao 37 utakmica i zabio jedan gol, no za momčad puno više znači njegovo iskustvo, a na njega je u novoj sezoni računao i novi trener 'kneževa' Niko Kovač. Sjajni veteran bio bi idealna poveznica i uzor brojnim mladim igračima u momčadi, no od toga neće biti ništa.

Francuski mediji navode kako se klupsko vodstvo želi riješiti njegove prevelike plaće te su odlučili prihvatiti neku od brojnih ponuda koje su za njega stigle u proteklim danima. Među prvima je ona katarska Al Gharafa. Ovaj klub čini sve kako bi angažirao legendu španjolskog nogometa, a izdašna ponuda bi trebala zadovoljiti i Monaco i samog Fabregasa.

Klub bi trebao dobiti 10 milijuna eura odštete, a Cesc Fabregas za dvije godine ugovora oko 15 milijuna eura. Čini se kako će svi - osim možda Nike Kovača koji ostaje bez izuzetnog igrača - na kraju biti više nego zadovoljni...