'kneževi' na hrvatski pogon

Niko Kovač ima fantastičan plan za Monaco; dovede li ova dva Hrvata sigurno će se boriti za naslov prvaka

23.07.2020 u 06:52

Bionic
Reading

Monaco će ovog ljeta zasigurno biti aktivan na tržištu. Niko Kovač će tražiti nekoliko zvučnih pojačanja, a među najvećim željama su i dva hrvatska nogometaša s kojima je uspješno surađivao

Talijanski mediji navode kako Niko Kovač ima spreman popis želja za novu sezonu, a na njemu su pri samom vrhu Mario Mandžukić i Ivan Perišić!

Sigurno je kako će Monaco biti vrlo aktivan na tržištu, 'kneževi' će najvjerojatnije prodati svoju najveću zvijezdu i prvog strijelca Wissama Ben Yeddera za kojeg u ovom trenutku sigurno mogu dobiti čak 50 milijuna eura. Takvu priliku neće propustiti, a taj će novac - uz dodatnih stotinjak milijuna eura koji su još ranije rezerviranih za pojačanja - biti dovoljan da Kovač oformi momčad koja će se boriti za naslov prvaka.

Mandžukić i Perišić logičan su izbor, s obojicom je Kovač već surađivao u hrvatskoj reprezentaciji, a uz sve to je Perišića prošle sezone doveo u Bayern na posudbu iz Intera.

Dodatni plus je i činjenica da je Mario Mandžukić slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s katarskim Al-Duhailom pa je njegov 'trošak' u ovom trenuku samo godišnja plaća. S druge strane, Perišić je sezonu odradio na posudbi u Bayernu i njemački prvak sigurno neće otkupiti njegov ugovor od Intera. A u Milanu na njega više ne računaju te ga pod svaku cijenu žele prodati.

Početna cijena je oko 20 milijuna eura, no Inter će ga zainteresiranim klubovima sigurno spustiti cijenu. Sve, samo da ga proda. I to je velika prilika za Kovača i Monaco.

Od ostalih želja spominje se i napadač West Hama Sebastien Haller. Kovač ga je vodio u Eintrachtu, sjajno ga poznaje. Haller je prošlog ljeta za 45 milijuna funti odštete postao rekordno pojačanje u povijesti 'čekićara'. No, nije se baš snašao, zabio je samo sedam golova za West Ham koji je spreman prodati ga ako stigne prava ponuda...