dosta mu je Münchena

Niko Kovač odahnuo; bahata zvijezda Bayerna olakšala mu je posao i najavila odlazak iz kluba

12.12.2018 u 12:49

Bionic
Reading

Bivši hrvatski izbornik Niko Kovač uspio je nekako preživjeti veliku krizu na klupi Bayerna, momčad se nakon nekoliko očajno loših tjedana stabilizirala, a smirena je i pobuna u svlačionici koju su poveli neki stariji igrači. Većina ih ionako na kraju sezone napušta Bayern, a na izlaznim je vratima i problematični Kolumbijac koji je bio i vođa bunta protiv Kovača

James Rodriguez (27) bez sumnje je jedan od sjajnih veznjaka, no na njegovu žalost nije se uspio izboriti za mjesto u momčadima kao što su madridski Real i Bayern. Očigledno da Rodriguez nije igrač za velike klubove, teško se nosi s pritiskom, a zato i upada u česte konflikte s trenerima i suigračima.

Real je u ljeto 2014. godine Monacu za njega platio čak 80 milijuna eura, ali Rodriguez se u Madridu nije snašao. Konkurencija je bila prejaka, a ni Cristiano Ronaldo ga navodno baš i nije volio. Zato je u ljeto 2017. godine pristao na dvogodišnju posudbu u minhenski Bayern.

No, ni u Münchenu Jamesu Rodriguezu ne cvjetaju ruže, dapače. Česte ozljede, loša forma, a onda mu se dogodio i - Niko Kovač.

  • +5
Bundesliga, FC Bayern - Nürnberg Izvor: Pixsell / Autor: Matthias Balk/DPA/PIXSELL

Baš je bivšeg hrvatskog izbornika kolumbijski veznjak istaknuo kao osobu koja mu 'ruši' karijeru, pa je unutar svlačionice Bayerna poveo pobunu. U taj su 'vlak' uskočili i ostali nezadovoljnici, prije svih veterani Robben i Ribery, pa Hummels i navodno Müller. Svakome je nešto smetalo, od koncepta Kovačevih treninga, taktike, broja utakmica, minutaže na terenu...

Srećom, u posljednja dva tjedna Kovač je uz pomoć čelnika kluba uspio primiriti pobunu, momčad je proigrala, a onda je krenula čistka. Robben i Ribery na kraju sezone definitivno odlaze, ostali nezadovoljnici imaju otvorena vrata ako žele napustiti Bayern. Najvažnije je to sa su iza Kovača stali vodeći ljudi kluba, a potom i važni igrači poput Lewandowskog, Neuera, Kimmicha, Goretzke...

  • +10
Niko Kovač trener FC Bayerna Izvor: Pixsell / Autor: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

Sad je napokon i James Rodriguez shvatio da je problem u njemu te se povjerio španjolskim novinarima s kojima je proteklog vikenda u Madridu pratio finalnu utakmicu Copa Libertadores između Boca Juniorsa i River Platea.

'Na kraju sezone odlazim iz Bayerna', kazao je Rodriguez i pojasnio:

'Odlučio sam, vraćam se u Real! Definitivno dolazim u Madrid!'

Spasio je tom odlukom Rodriguez i sebe i Niku Kovača. Izdržat će nekako do kraja sezone, a onda - sretno ti bilo! I svi će biti 'sretni', Bayern će se riješiti problematične i neisplative zvijezde, Real će ga prihvatiti, a uvijek ga može prodati - pa makar i u Kinu - ako se ponovno ne uklopi u momčad 'kraljeva'.