OTKRILI ŠpanjoLSKI mediji

Što se to događa u Barceloni? Dvije odluke Ivana Rakitića izazvale totalnu paniku u klubu

12.12.2018 u 09:48

Bionic
Reading

Na dvije od posljednje tri utakmice Barcelone hrvatski je reprezentativac Ivan Rakitić imao čast nositi kapetansku traku 'katalonskog ponosa'. Velika je to čast i obveza, no sada je otkriveno zašto je baš njemu ukazana tolika čast. Čelnici kluba čine sve kako bi ga zadržali...

Španjolski mediji bliski Barceloni navode kako je na Nou Campu zavladala totalna panika zbog dviju odluka hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića (30). Uzdrmao je Raketa klupske čelnike svojim potezima koji više nego jasno govore kako se sprema otići već ovog ljeta.

Naime, Rakitić je prvo oglasio kako prodaje kuću u Barceloni, a potom se pojavila informacija kako je djecu upisao u francusku školu. Kad se sve zajedno zbroji, jasno je kako hrvatski veznjak ozbiljno razmišlja o odlasku.

Zato su se u klubu brzo 'skupili' pa je Rakitić prvo na utakmici Kupa kralja protiv amatera Cultural Leonesa dobio čast od prve minute nositi kapetansku traku. Odigrao je sjajno, bila mu je to očito motivacija jer je u 45 minuta na terenu podijelio tri asistencije suigračima za laku pobjedu 4:1.

Ista se situacija ponovila i u utorak na utakmici Lige prvaka. Rakitić je s kapetanskom trakom oko ruke na Nou Campu izveo momčad Barcelone koja je odigrala 1:1 s Tottenhamom. Barci utakmica nije bila bitna, već je ranije osigurala plasman u osminu finala, a Raketa je igrao prvih 45 minuta.

Pitanje je koliko će se još dugo Ivan Rakitić zadržati u Barceloni. Navodno je s čelnicima kluba dogovorio da može otići ako netko ponudi odštetu od 125 milijuna eura, a čini se kako je - u potpunoj tajnosti - sve već dogovoreno s PSG-om! Parižanima taj novac nije nikakav problem, praktički bi za malu svotu dobili bi pouzdanog i iskusnog veznjaka koji im je neophodan. Tako barem tvrde pojedini španjolski mediji, ali postoji malena nada da će Raketa ipak ostati. Naime, konačna je odluka samo na njemu.

  • +16
Ivan Rakitić Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Novi ga, izdašniji ugovor navodno ne zanima, Rakitić želi nove izazove jer se nakon pet sezona već pomalo i zasitio Barce. Malo je klubova koji mogu platiti 125 milijuna odštete i još njegov ugovor, u konkurenciji su samo velikani. PSG je, čini se, bio najbrži i najkonkretniji.

Zato su u akciju krenuli prvo u klubu i 'počastili' ga kapetanskom ulogom, a sve su glasniji i navijači koji ga na društvenim mrežama panično pozivaju da ne napušta Barcelonu.