nije na prodaju!

Nevjerojatna odluka čelnika Barcelone; na stolu su imali ponudu od čak 100 milijuna eura...

09.06.2020 u 17:25

Bionic
Reading

Pandemija koronavirusa do temelja je uzdrmala nogometno tržište koje se preko noći našlo u velikim financijskim problemima. Brojni su klubovi morali rezati plaće svojim igračima i veliko je pitanje kako će se odvijati ovoljetni prijelazni rok. Zato je odluka čelnih ljudi Barcelone mnoge začudila

Španjolski su mediji bliski Barceloni otkrili kako je prije nekoliko tjedana na Nou Camp stigla nemoralna ponuda. Isprva neimenovani europski velikan poslao je upit za jednog od igrača Barcelone i ponudio 100 milijuna eura kao odštetu!

No, u Barceloni su brzinom munje odbili taj pokušaj, dapače, uopće nisu željeli razgovarati o eventualno 'podebljanoj' ponudi, njihov 'NE' bio je konačan. Nekoliko dana nije bilo poznato koji je klub krenuo u ofenzivu, a nije se znalo ni o kojem se nogometašu Barcelone radi. Nagađalo se, no osim Lea Messija niti jedan igrač Barcelone u ovom trenutku realno ne vrijedi ni blizu tih ponuđenih 100 milijuna eura!

Sad je napokon otkriveno kako je europski velikan koji je ponudu poslao u stvari Manchester United, a igrač kojeg su 'crveni vragovi' odabrali je 17-godišnji Ansu Fati!

Da, na Old Traffordu su već odavno 'naciljali' sjajno mlado lijevo krilo Barcelone i dojam je kako ne misle odustati samo tako. Ovih 100 milijuna eura navodno je samo početak licitiranja, učinit će sve kako bi ga kupili. Navodno su spremni ići i do 150 milijuna eura, novca imaju dovoljno, samo je pitanje kako će 'smekšati' čelnike Barcelone.

Naime, Ansu Fati je projiciran kao novi nositelj igre Barcelone nakon što se Leo Messi umirovi, na Nou Campu su zbog tog 17- godišnjaka definitivno odustali od kupovine Neymara te će u sljedećim sezonama graditi momčad baš oko njega. Barca ga je prvim ugovorom vezala do 2022. godine, a otkupna klauzula za njega - dok ne postane punoljetan - iznosi 170 milijuna eura. Čim napuni 18 godina, odšteta 'skače' na nevjerojatnih 400 milijuna eura!

Dojam je da je United pokušao 'na prepad' iznenaditi čelnike Barce, no taj 'udar' nije uspio. Ponadali su se 'crveni vragovi' kako će financijski uzdrmana Barcelona prihvatiti 'velikodušnu' ponudu, ali - prevarili su se. Ansu Fati definitivno ostaje na Nou Campu, a na Old Trafford može istrčati samo - u dresu Barcelone.

>> Ansu Fati budućnost je Barcelone; zbog ovog dječaka više nitko ne razmišlja o dovođenju Neymara

Fati je ove sezone ukupno upisao 25 nastupa za Barcu nakon što ga je prošlog ljeta Ernesto Valverde ubacio u prvu momčadi, zabio jepet golova te je porušio neke rekorde koji će još dugo stajati...