jako zabrinjavajuće

Nevjerica na SP-u: Video tehnologija dovela do užasne sudačke odluke!

05.06.2017 u 15:07

Bionic
Reading

Na Svjetskom U-20 prvenstvu suci na raspolaganju imaju video tehnologiju, ali u četvrtfinalnom dvoboju Italije i Zambije pokazalo se da i uz pomoć nje arbitar može donijeti potpuno krivu odluku...

Mnogi uvođenje video tehnologije vide kao spas modernog nogometa, a posebno glasni bili su u Španjolskoj nakon nekoliko spornih gafova sudaca koji su izravno utjecali na konačni ishod netom završenog prvenstva.

Gaf uz pomoć video tehnologije Autor: YouTube

No, ako je suditi po onome što je viđeno ovog ponedjeljka na Svjetskom prvenstvu juniora u Južnoj Koreji, ni VAR tehnologija nije jamac da suci neće upropastiti utakmicu svojim odlukama.

Naime, u 43. minuti četvrtfinalnog dvoboja između Italije i Zambije Chilufya je pao, a iako je kontakt bio minimalan i nije bilo pravog prekršaja, nakon pregledavanja video snimke ekvadorski sudac Zambrano dosudio je slobodni udarac na rubu kaznenog prostora i isključio Pezzellu. Nitko nije bio sretan tom odlukom, jer se nepostojeći prekršaj dogodio unutar 16-erca, ali nije na kraju bilo dosuđenog penala, uzalud je Zambijac čekao s loptom uz bijelu točku.

Video sažetak pogledajte OVDJE.

Italija je u dramatičnom nastavku susreta u 88. minuti izborila produžetak u kojem je pobijedila 3:2. Za pobornike ideje video tehnologije ovo je bilo zabrinjavajuće upozorenje i dokaz da je sudački utjecaj na nogomet nemoguće u potpunosti eliminirati...