žestoki komentar

Neprimjeren istup najboljeg strijelca HT Prve lige na račun Osijekova trenera Nenada Bjelice: Pinocchio, prestani lagati...

29.10.2021 u 17:46

Bionic
Reading

Derbi susret 14. kola HT Prve lige između Rijeke i Osijeka, koji se trebao igrati u nedjelju 31. listopada u 17.30 sati, odgođen je zbog zaraze koronavirusom igrača Osijeka. No, prvom topniku momčadi s Rujevice ta odgoda nije baš najbolje sjela, odnosno narugao se s trenerom kluba s Drave, Nenadom Bjelicom

Prvi topnik Hrvatski Telekom Prve lige s dosad 11 postignutih golova, švicarski reprezentativac Josip Drmić objavio je na svom Instgaram-profilu poruku kojom se narugao treneru Osijeka Nenadu Bjelici, te ga prozvao Pinocchiom HNL-a, aludirajući očito na poznatog lutka sklonog laganju.

'Oh, no, oh, no, Pinocchio HNL-a. Stop lying (op.a prestani lagati', napisao je Drmić.

Doduše, što je bio 'okidač' ovoj Drmićevoj objavi, ne znamo, ali možemo naslutiti jer Bjelica je u razgovoru za Sportske novosti izjavio kako je njegova želja bila igrati derbi, ali jednostavno, zbog nedostatka golmana, nije u mogućnosti sastaviti adekvatnu momčad.

'Nismo odgađali utakmice ni kada smo imali sedam zaraženih, a u ovom trenutku ih imamo pet. Problem je što trenutno nemamo niti jednog vratara. Da sam imao barem jednog mi bi igrali utakmicu, ne bi bio nikakav problem bez obzira na zaražene. Moj je stav da ne odgađamo utakmice, uostalom to je i način na koji pokazujem povjerenje prema svim igračima koje imam u kadru, ali bez vratara baš ne znam je li pametno igrati tako da smo donijeli tu odluku i zatražili odgodu', obrazložio je Bjelica.

Inače, odluka o odgodi utakmice donesena je temeljem članka 4. Propozicija natjecanja Hrvatski Telekom Prve lige za natjecateljsku godinu 2021./22. Nova utakmica igrat će se u srijedu, 8. prosinca, u 17 sati, objavio je Hrvatski nogometni savez.

"NK Osijek dostavio je 29. listopada zahtjev za odgodom utakmice s obzirom da je kod petorice igrača potvrđena zaraza COVID-19, a kao dokaz, klupski liječnik dostavio je pozitivne nalaze njihjovih testova. Sukladno odredbi članka 4. Propozicija natjecanja, kojim je određeno da se pravo na odgodu utakmice ostvaruje ako klub ima najmanje pet igrača zaraženih ili u izolaciji, na osnovu dostavljene dokumentacije donesena je odluka o odgodi utakmice," stoji u obrazlođenju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog.