izazov primere

Nenad Bjelica nahvalio je svog reprezentativca BiH, a Španjolci tvrde kako je njegov transfer iz Dinama gotova stvar

11.06.2019 u 12:35

Bionic
Reading

Amer Gojak (22) jedan je od igrača koji ovog ljeta gotovo sigurno napušta Maksimir. Istina, reprezentativac BiH s Dinamom ima ugovor do 2022. godine, ali ponude koje stižu jednostavno se ne mogu odbiti i rastanak je sve realniji

Mogao bi ovo biti jedan od najunosnijih poslova Dinama u posljednjih dvadesetak godina. A pitanje je samo gdje će Amer Gojak (22) nastaviti karijeru.

Dinamo je sjajnog ofenzivnog veznjaka u svoju omladinsku školu doveo početkom 2015. godine iz sarajevskog Olimpika i tada ga nije platio više od 500.000 eura. Njegova se kupovina pokazala pravim potezom jer je Gojak sjajno napredovao, ustalio se u prvoj momčadi Dinama, a svojim je igrama izborio i status standardnog reprezentativca BiH.

Prema nekim informacijama 'modri' za njega traže 15 milijuna eura, a zainteresiranih klubova ima nekoliko. Ponude su stizale iz Njemačke (Schalke, Werder), Engleske (S'hampton), Francuske (Lille) te Španjolske (Betis, Sevilla, Villarreal)...

'Amer Gojak je jedan od najboljih igrača Dinama. Imao je dobru sezonu, posebno igrajući u Europskoj ligi. Zabijao je važne golove', izjavio je trener Dinama Nenad Bjelica u razgovoru za španjolski Estadio Deportivo te odgovorio na pitanje o tome je li Gojak spreman za izazove u Primeri:

'Naravno da je spreman', uvjeren je trener 'modrih'.

Za Gojaka je najveći interes iskazao Betis, 'zeleno-bijeli' iz Seville spremni su Dinamu platiti traženu odštetu, a Bjelica je još i dodatno nahvalio svog igrača.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 36. kolo, GNK Dinamo - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'On je ofenzivni veznjak, ali se može prilagoditi i zaigrati defenzivnije. Također, može igrati u svim formacijama. Lani je puno napredovao. Ima jak karakter, a i sve potrebne kvaliteta za igranje u španskoj ligi. To je moje mišljenje... Ovo je njegov trenutak. Odličan trenutak za odlazak u inozemstvo. Koliko je Dobar? Recimo samo to da se već ustalio i u reprezentaciji BiH', zaključio je Bjelica.

Bila je to najbolja moguća reklama za igrača koji je ove sezone odigrao 43 utakmice u svim natjecanjima za Dinamo te je zabio četiri gola uz još četiri asistencije. 

Španjolci su uvjereni kako je Betis već praktički sve dogovorio s Dinamom te se čeka samo službena objava transfera...