NOVI VELIKAN U LOVU NA ŠPANJOLCA

Nenad Bjelica je poslije neprospavane noći imao jasnu poruku za upravu kluba, ali i Danija Olma

14.08.2019 u 17:01

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama vratili su se u Zagreb nakon prolaska u play-off Lige prvaka. Odradili su regeneracijski trening, a Nenad Bjelica podijelio je s novinarima dojmove nakon neprospavane noći

Podsjećamo, Dinamo je slavio kod Ferencvaroša 4:0 nakon što je u prvoj utakmici na Maksimiru bili 1:1.

'Nismo baš previše spavali, no imali smo razloga za zadovoljstvo, dobra utakmica i prolazak u play-off Lige prvaka i svi smo jako zadovoljni. Pokazali smo da možemo igrati na nivou kakav je bio prošle sezone, dosadašnje utakmice u Europi nisu bile na tom nivou, a jučerašnja jest, i to me jako raduje. Bilo je objektivnih razloga zašto od početka nismo bili na top nivou, no sad smo se kompletirali i pokazali da možemo puno više. Idemo dalje, koncentracija je na Interu, a onda ćemo razmišljati o Rosenborgu', rekao je Bjelica koji je zatim pričao o ključnim detaljima jučerašnje utakmice.

'Bili smo puno agresivniji, bolje smo stajali na terenu. Mislim da smo bili u određenoj prednosti, bez obzira na 1:1 iz prve utakmice jer je teško to čuvati. Nama je bilo lakše jer smo znali da moramo zabiti. To je napravilo razliku. Bilo tko da je bio na terenu, odradio bi utakmicu maksimalno kvalitetno.'

Slavlje u svlačionici je bilo burno, no nije se previše nastavilo nakon toga. Modri su fokusirani na nadolazeće utakmice.

'Nismo feštali previše. Večerali smo, popili čašu vina i piva, kako je tko htio, da bismo lakše zaspali, ali nismo uspjeli spavati. Proslavili smo malo u svlačionici i fokusirani smo na ono što dolazi', rekao je Bjelica, a prenosi HRT.

  • +8
Liga prvaka, 3. pretkolo: Ferencvaros - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Ako Dinamo bude bolji u doigravanju, u Ligi prvaka će biti u trećoj jakosnoj skupini.

'Treba prvo proći Rosenborg pa ćemo o tome pričati, ali to je svakako lijep uspjeh za Dinamo.'

Rosenborg?

'Nismo ih pretjerano analizirali, bili su moji pomoćnici u Mariboru, a ja sam gledao na televiziji. Radi se o dobro organiziranoj momčadi koja ima jasne konture, igra u sustavu 4-5-1, ima opasne i hitre igrače koji su dobri u situacijama jedan na jedan. Dobro se brane, kompaktni su, u dobroj formi, šest-sedam utakmica su bez poraza. Trebat će nam energija igrača od sinoć da bismo ih prošli.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Sljedeća utakmica u HT Prvoj ligi jest protiv Inter Zaprešića.

'Nema izlaza, moramo se prebacivati u jednom danu na ono što dolazi. Prošle godine dobro smo radili, moramo se rotirati. Igrači koji su igrali teško se mogu oporaviti za utakmicu u petak, ali ima igrača koji su gladni i žele igrati. Vjerujem da koji istrče na teren da će odigrati dobru utakmicu', poručio je Bjelica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Dani Olmo je ponovno odigrao odličnu utakmicu.

'Ponosan sam zbog toga, nadam se da će biti i na onoj definitivnoj listi. Baš sam mu rekao da je on u najboljoj formi od svih igrača, jer već igra natjecateljske utakmice. Sretni smo što ga imamo, što je dobio poziv, on će biti standardan član A-reprezentacije. Olma nikad ne bih pustio. Bilo je puno upita i razgovora, ali ništa još nije odlučeno. Ima ponudu na stolu od Dinama i nadam se da će je prihvatiti', poslao je jasnu poruku upravi kluba i samom Španjolcu Bjelica.

No u igru za Olma uključio se sada još jedan bivši europski prvak - Ajax. Katalonski Sport piše da nizozemski velikan ne može platiti 35 milijuna eura koliko Dinamo traži za Olma, ali je zato pripremio ponudu u kojoj bi odšteta bila nešto manja, a razlika bi se nadoknadila bonusima i visokim postotkom od iduće prodaje koji bi išao Dinamu.

Izvor: Screenshot / Autor: Vimeo

Inače, Bjelica se za kraj osvrnuo na kapetana Arijana Ademija.

'Odigrao je fantastično, jednu od najboljih utakmica u Dinamu, pokazao da najbolje igra na poziciji osmice. On voli divljati na terenu, da se tako izrazim, ići naprijed, što kao šestica ne smije, ali kao osmica iza ima potporu pa to može raditi i ja mu čestitam', zaključio je Bjelica.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo