HT prva liga

Nenad Bjelica i Damir Krznar puni međusobne hvale uoči derbija; evo gdje možete gledati okršaj koji bi mogao odlučivati o prvaku Hrvatske

21.04.2021 u 14:02

Bionic
Reading

Osijek od 20:30 dočekuje Dinamo u 30. kolu HT Prve lige, a taj susret možete gledati na Arenasport 3 (MAXtv) uz izravan prijenos na tportalu

Dinamo će u srijedu od 20:30 gostovati u Osijeku u derbiju 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige, a taj susret možete gledati na Arsenasport 3 programu (MAXtv) uz izravan prijenos na tportalu. Ova utakmica mogla bi odlučivati i o prvaku pa ju s nestrpljenjem čekamo.

U blagoj je prednosti aktualni prvak Dinamo koji ima 67 bodova, dva više od Osijeka od kojeg ima i utakmicu manje. Pobijedi li Dinamo danas svoje rivale odvojit će se na pet bodova prednosti i imati utakmicu manje u kojoj ako pobijedi može pobjeći na plus 8. S durge strane, Osijek želi smanjiti prednost Modrih i zakomplicirati im život uoči završnice prvenstva.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Trener Osijeka Nenad Bjelica veseli se derbiju protiv ekipe koju je prošle sezone vodio i optimističan je u vezi šansi svoje nove ekipe.

'Pripremamo se kao i za svakog drugog protivnika, ništa posebno. Kao i moji igrači, motiviran sam pobijediti, a je li to protiv Slavena Belupa, Hajduka ili Dinama i nema velike razlike. Jasno da su bodovi vrlo važni, ali ništa neće biti riješeno nakon derbija jer ćemo morati pobjeđivati i poslije srijede', rekao je Bjelica pa dodao:

'Uopće ne opterećujemo ekipu nečim posebnim, želim da se dečki fokusiraju na svoje zadatke i daju svoj maksimum. Igramo protiv najbolje momčadi u Hrvatskoj koja je ostvarila povijesni rezultat u Europi, međutim, prethodne utakmice koje smo odigrali s Dinamom su pokazale da se s njima možemo nositi. Vjerujem da ćemo i u srijedu biti na visini zadatka i doći do tri nova boda', rekao je trener Osijeka.

Dinamo će u ovaj susret ući dosta umorniji jer je zbog Europske lige imao dosta teži raspored od Osijeka, a tu je i emotivno pražnjenje zbog ispadanja u četvrtfinalu.

'Svježiji smo od njih, to je sigurno. Oni su imali europske utakmice i neke zaostatke iz HNL-a, ali Dinamo ima širok kadar i velike mogućnosti rotacije tako da u ovih 90 minuta to nije naša prednost. Očekujem tešku i tvrdu utakmicu, vjerujem sa sretnim završetkom za nas. Vjerujem da ćemo se prezentirati dobrom igrom, agresivnošću, disciplinom, kao što vjerujem i da možemo biti bolji od njih. Osijek je isto moćan, jako dobar, u odličnoj seriji i s puno samopouzdanja. Ne vidim nijedan razloga zbog čega i ovaj puta ne bismo pokazali pravo lice, kao što je prije nekoliko dana bilo u Splitu', dodao je Bjelica.

Sastav Osijeka će biti manje-više isti kao i protiv Hajduka.

'Neće se puno mijenjati u odnosu na Hajduk, nema ni razloga za tim. Imat ćemo 11 spremnih na terenu i devetoricu na klupi, odlučnih dati sve za momčad. Koga god da stavim ne mogu pogriješiti, vjerujem u svakoga od njih. Svi dišu kao jedan i nadam se pobjedi', poručio je Bjelica.

Trener Dinama Damir Krznar neće na raspolaganju imati Burtona koji je dobio crveni karton protiv Istre 1961, a od ranije nema ozlijeđenog Moharramija. Gavranović se polako vraća nakon ozljede, ali daleko je od idealne forme.

'Svaka je utakmica sad važna. Ulazimo u seriju derbija, prvi je u srijedu u Osijeku. Izuzetno smo motivirani i spremni pokazati cijeloj ligi da i dalje ne mislimo ispustiti ulogu lidera i mjesto na tablici', rekao je Krznar pa se osvrnuo na protivnika:

'Izuzetno su stabilna momčad. Znaju igrati na rezultat, primaju jako malo golova, defenzivno su stabilni, a naprijed imaju 'killera' kakav je Mierez. Vrlo su zasluženo na poziciji na kojoj jesu. U velikom su zanosu, imaju gard pobjednika, a mi smo navikli na velike utakmice i teške situacije. Vjerujemo kako smo za nijansu bolja momčad, ali to moramo pokazati na terenu. Dinamo ima pobjednički mentalitet i na njemu gradimo temelj svoje sportske prepotencije da se i dalje sve pita nas'.

Krznar je dodao i kako snažan Osijek tjera Dinamo da bude još bolji.

'Veseli nas izuzetno dobar Osijek ove godine i što nam stvaraju pritisak iz utakmice u utakmicu jer to i nas tjera na nešto najbolje. Sigurno je da će to biti sraz trenutno dva najbolja kluba u Hrvatskoj. Nadam se da će biti i lijepa utakmica bez obzira na važnost i, naravno, našoj pobjedi. Ipak, ne očekujemo da će u slučaju da pobijedimo Osijek sve dalje biti lagano. Tu su Hajduk, Rijeka, Gorica i još puno teških utakmica. Morat ćemo biti ozbiljni, studiozni i vrlo raspoloženi do samog kraja', zaključio je strateg Dinama.

Pogledajte još jednom najbolje golove 29. kola HT Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.