HT PRVA LIGA - 30. kolo

[VIDEO/FOTO] Šibenik s novim trenerom još uvijek ne zna za pobjedu, no ni Gorica se ne može baš pohvaliti uspješnim rezultatima u zadnjih sedam utakmica

20.04.2021 u 19:04

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 30. kola Hrvatski Telekom Prve lige Šibenik je ugostio Goricu, a okršaj na Šubićevcu završio je bez pobjednika 1:1

Šibenik je poveo u 40. minuti golom Suada Sahitija, a izjednačio je Younes Delfi u 88. minuti. Dodajmo, kako je domaćin od 87. minute igrao bez isključenog Marcosa Mine.

Bio je to sudar klubova koji su već duže vrijeme bez pobjede. I jedni i drugi nadali su se prekidu crnog niza, no nisu uspjeli. Šibenik je tako produžio niz bez pobjede na deset ligaških susreta, dok je Gorica nanizala sedam uzastopnih susreta bez slavlja u prvenstvu.

Posljednju pobjedu Šibenik je upisao 10. veljače, a Gorica 28. veljače, zanimljivo oba kluba protiv Istre 1961.

Šibenik je već u prvoj minuti mogao do prednosti, Emir Sahiti našao se pred vratima Gorice, ali je Ivan Banić obranio. Gorica je prvi put zaprijetila u 26. minuti. Pucao je Josip Mitrović, ali je Lovre Rogić bio siguran.

Tri minute kasnije domaćin je zabio, no pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa. Šibenik je zasluženo poveo u 40. minuti golom Suada Sahitija. Marko Bulat je ukrao jednu loptu u sredini terena, povukao, te odlično poslužio Sahitija koji s desne strane pogađa suprotan kut za 1:0.

Gorica je imala lijepu priliku u 65. minuti, ali Mitrović nije uspio svladati Rogića.

Od 87. minute domaćin je ostao s igračem manje nakon što je isključen Mina. Iz slobodnog udarca koji je uslijedio gosti su izjednačili. Ubacio je Jurica Pršir, a Younes Delfi je glavom zabio za 1-1.

Do kraja susreta ostalo je 1:1, pa novi trener domaćina Sergi Escobar niti u četvrtom pokušaju nije stigao do prve pobjede.

U premijernoj utakmici na klupi Šibenika neočekivano je uzeo bod Dinamu, potom izgubio od Rijeke, a u posljednjem kolu remizirao u Varaždinu. Sada je remizirao i protiv Gorice.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +5
Šibenik - Gorica (30. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport