UOČI SUSRETA S MEKSIKOM

Nema kukanja i plakanja; hrvatski reprezentativci oduševili izjavama

24.05.2017 u 10:39

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija igra u subotu na nedjelju (1.30 sati po našem vremenu), prijateljsku utakmicu s Meksikom u Los Angelesu. Izbornik Ante Čačić bio je na mukama sa sastavom te je pozvao samo 16 nogometaša, a najpoznatija imena su ona Duje Čopa i Tina Jedvaja

Utakmica s Meksikom je u neobičajenom terminu, jer pojedina prvenstva kao u Hrvatskoj još nisu završena, kao ni finalne utakmice UEFA natjecanja. Zato je hrvatski izbornik imao probleme oko krpanja momčadi za put u SAD.

No naši reprezentativci su svejedno optimistični, njihove izjave sigurno će oduševiti hrvatsku javnost, jer bez obzira što su oslabljeni, jedva čekaju susret s Meksikom te uopće ne ostavljaju dojam da nam ovaj susret nije trebao.   

'Svi bi rado išli, ali mnogi igrači imaju još bitnih utakmica - no zašto ne bismo pobijedili i u ovakvom sastavu? Imamo dovoljno vremena za upoznavanje i uigravanje i svakako ćemo se potruditi dobiti ovaj susret. Ja se dobro osjećam, u dobroj sam formi i jedva čekam nove utakmice', najavio je branič Bayera Tin Jedvaj.

Što se može očekivati od prve postave Meksika, na stadionu koji će biti uglavnom ispunjen njihovim navijačima?

'Znam ih dosta dobro, pogotovo Chicharita. Bit će u punom sastavu s obzirom da nemaju toliko klupskih obveza, i bit će teško protiv njih. Međutim, igrali smo već i prije u nekim mješovitim sastavima i dobro smo prolazili, ne vidim zašto ne bi i sada bilo tako. Meksikanci će imati podršku kao kod kuće, što nam može stvoriti pritisak, ali suprotstavit ćemo im se i izvući najbolji mogući rezultat', smatra.

Po povratku iz Sjedinjenih Američkih Država, Hrvatsku čeka kvalifikacijsko gostovanje kod prvog pratitelja Islanda.

'Naravno da ćemo se potruditi dobiti obje utakmice, pri čemu je susret s Islandom važniji. No, moramo i protiv Meksika biti pravi, nakon čega ćemo se usredotočiti na Island', zaključio je Tin Jedvaj za hns-cff.hr.

Okupljanje Hrvatske nogometne reprezentacije prije puta u los Angeles na utakmicu protiv Meksika Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX

I reprezentativni napadač Duje Čop, na posudbi u Sporting Gijonu, jedan je od putnika za Los Angeles.

'Kada se pojavila ova opcija, da zaigramo u Los Angelesu u protiv Meksika, svi su standardni reprezentativci izrazili želju da budu među putnicima, ali nažalost zbog neslužbenog termina nisu mogli. Ipak, svi ćemo dati sve od sebe, dečki imaju veliku priliku pokazati što znaju i vjerujem da će sve ispasti dobro. Imamo priliku dokazivati se za budućnost', rekao je Duje Čop.

Meksiko će se protiv Hrvatske pripremati za nastavak svojih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

'Ne poznajem previše meksičku reprezentaciju, ali znam da će biti uigraniji i odmorniji od nas. No, spremni smo izaći boriti se protiv bilo koga pa što bude', dodao je Čop.