uvjetovani odlazak?

Je li svojim potezom izbornik Čačić uvrijedio Kramarića?

23.05.2017 u 11:51

Bionic
Reading

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom dva su ogleda, od kojih je prvi prijateljski (protiv Meksika ovog vikenda), a drugi kvalifikacijski 11. lipnja protiv Islanda. No vjerojatno ni sam Andrej Kramarić - koji je tražio poštedu protiv Meksika - nije očekivao da će ga izbornik preskočiti za vrlo važno gostovanje kod Islanda...

Izbornik Čačić za ova dva ogleda pripremio je i dva gotovo različita sastava. Protiv Meksika će priliku dobiti čak deset debitanata: Antun Marković (Slaven Belupo), Nikola Katić (Slaven Belupo), Denis Kolinger (Lokomotiva), Mato Miloš (Istra 1961), Zoran Nižić (Hajduk), Lovro Majer (Lokomotiva), Mile Škorić (Osijek), Ivan Šunjić (Lokomotiva), Nikola Vlašić (Hajduk) i Ivan Santini (Caen).

  • +6
Andrej Kramarić - od Dinama do Rijeke Izvor: tportal.hr / Autor: tportal

Protiv Islanda, puno važniju utakmicu, jer riječ je o kvalifikacijskom meču za odlazak na SP 2018. u Rusiji, Čačić će ipak izvesti 'provjerene' snage, među kojima će biti igrači koji će igrati i finale Lige prvaka, ali i koji su uspjeli skupiti snage nakon što su im završile klupske obveze. 

Na oba popisa nalaze se samo četvorica igrača - Lovre Kalinić, Tin Jedvaj, Duje Čop i Ivan Santini.

Zbog ozljeda utakmicu u Reykjaviku propustit će Vedran Ćorluka, Šime Vrsaljko, Marko Pjaca i Andrej Kramarić, ali su se zato na tom popisu, mnogi će reći i napokon - pojavili veznjak Milana Mario Pašalić, veznjak Rijeke Franko Andrijašević, kao i napadač Caena Ivan Santini.

>> Andrej Kramarić na sunčanoj Ibizi pozirao bez majice; tko mu to pravi društvo?

No ono što upada u oči jest to da je Čačić zbog ozljede zaobišao Andreja Kramarića, napadača Hoffenheima, koji je ovog proljeća bio u vrhunskoj formi i s 12 golova vodio svoj klub do borbe za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Ovaj 25-godišnji napadač s 15 golova na visokom je šestom mjestu strijelaca Bundeslige, pritom je dodao osam asistencija, ali ono što njegovu učinku daje dodatnu vrijednost činjenica je da je veći dio sezone igrao ozlijeđen. Prvo je imao problema s petom, a uoči kraja sezone nezgodno je pao te se spominjala čak i mogućnost operacije bolnog ramena.

Ipak, u želji da pomogne klubu, Kramarić je trpio bolove, igrao sa zaštitom, a na treninzima se pojavljivao samo da održi tjelesnu spremu.

Naravno, u takvim okolnostima i klub je shvatio što je Kramarić sve riskirao pa su iz Hoffenheima na adresu Hrvatskog nogometnog saveza poslali zamolbu da ga se oslobodi nepotrebnog putovanja u SAD na utakmicu s Meksikom.

Izbornik Čačić odlučio je udovoljiti njihovoj zamolbi, oslobodio je Kramarića i poželio mu što brži oporavak. Odmah nakon završetka naporne sezone igrač je zamijenio Njemačku toplijim krajevima i odlučio je uživati u odmoru na sunčanoj Ibizi te se usput pokušava oporaviti od spomenutih ozljeda. Međutim vjerojatno se nadao da će biti na popisu za Island...

Ali Čačić ga je, na iznenađenje mnogih, ipak odlučio poštedjeti putovanja na Island. Doduše, s obzirom na to da na raspolaganju ima nekoliko jednako razigranih napadača, ovaj potez izbornika čak se i čini logičnim, ali se nadamo da neće narušiti odnos njih dvojice. Ako je u pitanju tzv. odgojna mjera, u tom slučaju bit će zanimljivo pratiti reakciju Kramarića na sljedećim akcijama...

Okupljanje Hrvatske nogometne reprezentacije prije puta u los Angeles na utakmicu protiv Meksika Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX