Mijenja sredinu

Nekadašnja zvijezda Hajduka na pragu velikog transfera; odlične igre dovele ga na radar velikana koji je već stupio u pregovore

29.09.2020 u 20:20

Bionic
Reading

Toma Bašić je na meti Milana, Atalante i Cagliarija, a navodno su u tijeku i pregovori s Milanom čiji su se predstavnici već našli s njegovim agentom

Bivši Hajdukov igrač Toma Bašić skrenuo je odličnim igrama u dresu Bordeauxa na sebe pažnju brojnih velikana. U domaćem remiju 0:0 protiv Nice Bašić je bio najbolji igrač svoje momčadi čime je zaslužio da ga L'Equipe stavi u idealnih 11 petog kola francuske lige.

To ni ne čudi s obzirom na to da je kao zadnji vezni imao šest udaraca prema golu Nice. Ove je sezone igrao svih pet utakmica u Ligue 1 i postao je gotovo nezamjenjiv član Bordeauxa. Žele ga brojni klubovi, a u svemu prednjače talijanski prvoligaši koji su već uspostavili kontakt s francuskim klubom.

Od Talijana su najviše zagrizli Milan, Atalanta i Cagliari, a Sportmediaset piše kako se Bašićev menadžer već sastao s Milanovim predstavnicima i da su pregovori u tijeku. Prema Transfermarktu vrijedi 4.8 milijuna eura, ali Bordeaux ga ne planira pustiti za ispod 10 milijuna eura.

Rođeni Zagrepčanin je afirmaciju doživio u Hajduku iz kojeg je na ljeto 2018. godine otišao u Bordeaux za 3.5 milijuna eura. Od tada je za francuski sastav odigrao 50 utakmica i zabio šest golova, te upisao tri asistencije.