francuska liga

Niko Kovač je s dva igrača manje uspio doći do važne pobjede; Monaco je opasno 'visio'

27.09.2020 u 17:39

Bionic
Reading

U susretu 5. kola francuskog nogometnog prvenstva Monaco, kojeg vodi bivši izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač, je pobijedio Strasbourg 3:2 premda je više od 20 minuta igrao s dva igrača manje

Monaco je vodio 2:0, imao je i 3:1, ali je na kraju jedva iščupao pobjedu nakon što je od 55. minute igrao s igračem manje, a od 67. s dva igrača manje.

Kovačeva momčad je povela u 9. minuti golom Wissama Ben Yeddera, a u posljednjim trenucima prvog dijela Ruben Aguilar je povećao na 2:0. Mehdi Chahiri je smanjio u 46. minuti, no Ben Yedder je sedam minuta kasnije povisio na 3:1.

U 55. minuti momčad iz Kneževine je ostala s igračem manje nakon što je Aurelien Tchouameni zaradio drugi žuti karton. Još veću glupost načinio je Axel Dissi u 67. minuti zaradivši izravno isključenje nakon što je skrivio penal.

Ludovic Ajorque je bio siguran i Strasbourg je 20 minuta prije kraja imao gol zaostatka i dva igrača više. Kovač je odmah obavio dvije zamjene izvadivši iz igre ofenzivne Ben Yeddera i Fabregasa kako bi pokrpao rupe u obrani. Usprkos velikom pritisku gostiju, Monaco se obranio i na koncu upisao treću pobjedu sezone.

Identičnim rezultatom Angers je pobijedio Brest nakon što su gosti imali 1:0 i 2:1.

Strijelci za Angers bili su Thioub (21), Traore (78) i Fulgini (80), a za goste Mounie (3-11m) i Charbonnier (32). Mateo Pavlović je odigrao cijeli susret za domaći sastav

U susretu između Bordeauxa i Nice nije bilo golova, a jedan od boljih igrača susreta bio je veznjak domaćeg sastava Toma Bašić.

Bio je to već treći remi sezone u pet odigranih kola za Bordeaux, dok je Nica upisala prvi remi.

Na ljestvici vodi Rennes s 13 bodova, Lille ima 11, a St. Etienne, Montpellier, Monaco i Lens po 10 bodova.