VRLO TRANSPARENTNO

Navijači prvi predstavili program i očekivanja od Dinama u četiri godine; spomenut i stadion

06.02.2024 u 16:28

Bionic
Reading

Pred Dinamovim članovima prvi su i demokratski izbori, a oni bi, prema dostupnim informacijama, mogli birati između tri liste. Prva je predstavljena pod imenom 'Dinamovo proljeće', i zasad je jedina prezentirala program svog četverogodišnjeg djelovanja. Spominje se i lista Otta Barića juniora, te mogućnost da istu sastavi i Damir Zorić, jedan od najvećih zagovornika maksimirske ostavštine Zdravka Mamića

Program i objavu 'Dinamovog proljeća' prenosimo u cjelosti.

Za ove ljude na listi 'Dinamovo proljeće' počinje prikupljanje potpisa potpore za prve izbore u Dinamu.

Dubinska analiza cjelokupnog poslovanja i poslovnih procesa Dinama s posebnim naglaskom na pravni, financijski i porezni status nulta je točka programa liste 'Dinamovo proljeće', koji je ovog utorka i službeno objavljen.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Lista 'Dinamovo proljeće' zalaže se za moderan, transparentan i učinkovit klub na terenu i u poslovanju, otvoren klub koji pripada svojim članovima te klub koji njeguje gospodsku i građansku kulturu', rekao je dr. sc. Mislav Ante Omazić, jedan od kandidata na, kolokvijalno nazvanoj, navijačkoj listi, pri objavi programa.

U tom programu, prezentiranom u deset točaka, u razdoblju od iduće četiri godine, skup od 25 renomiranih poduzetnika, menadžera i akademika u Skupštini Dinama zalagat će se za rezultatsku izvrsnost kluba, što znači osvajanje prvog mjesta u HNL-u kao cilj u svakoj sezoni te igranje u skupinama jednog od europskih klupskih natjecanja i redovito Dinamovo proljeće u Europi.

Poseban naglasak stavljaju na jačanje članskog sektora kluba, koji vide kao izvor ne samo podrške, već i prihoda, povratnih informacija, ali i kvalitetnog kadra.

Omladinska škola predstavljena je kao budućnost te važan dio jačanja identiteta i temelja kluba. Ivan Nauković, aktualni član Izvršnog odbora Dinama, rekao je:

'Novi stadion na Maksimiru je strateška točka programa i tražit ćemo aktivno, partnersko sudjelovanje u izgradnji stadiona i trening kampa i jačanje kvalitetne komunikacije Dinama s gradskom upravom Grada Zagreba i Vladom RH, ali i s potencijalnim interesentima za gradnju stadiona'.

'Nema većeg kluba od Dinama', naziv je pete točke programa, gdje se obećava kvalitetnije razvijanje odnosa s legendama kluba, ali aktivno razmatranje povratka bivših igrača, koji mogu pridonijeti igrački ili marketinški. U timu liste 'Dinamovo proljeće' nalazi se nekoliko eksperata za korporativno poslovanje, pomoću kojih žele artikulirati ideju Dinama kao moderne poslovne organizacije s jasno definiranim i digitaliziranim poslovnim procesima te linijama odgovornosti.

Sve to pridonijelo bi, vjeruju, izgradnji pozitivnog imidža i globalne prepoznatljivosti Dinama kroz otvorenost, transparentnost i bolju komunikaciju, koja će rezultirati većom povezanošću s članovima, navijačima i drugim ključnim sudionicima te zajednicom. Važnu točku programa navode financijski dio Dinama kao organizacije. Zalagat će se za odgovorno upravljanje prihodima i rashodima radi postizanja veće financijske stabilnosti.

Detaljni program se može pronaći na www.dinamovo-proljece.com. Izbori za Skupštinu Dinama održat će se 2. ožujka od 9 do 19 sati, a glasovati mogu svi članovi kluba koji su platili članarinu za 2023. i do 15. veljače za 2024. godinu.

Lista 'Dinamovo proljeće' potpise potpore svakodnevno skuplja u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37, radnim danom od 10 do 20 sati te subotom od 10 do 15 sati.

Dosad su ih podržali legendarni kapetan Dinama Slavko Ištvanić, a očekuju se i potpore drugih kapetana i igrača Dinama, kao i poznatih Dinamovaca.