KANDIDATI ZA DINAMOVU SKUPŠTINU

Ova grupa Dinamovih zaljubljenika želi maksimirski klub vratiti na stare staze slave

03.02.2024 u 14:57

Bionic
Reading

Lista 'Dinamovo proljeće' objavila je na svojim društvenim mrežama poziv svim članovima Dinama za skupljanje potpisa podrške za nadolazeće, prve izbore u aktualnom prvaku Hrvatske u nogometu.

Od ponedjeljka, 5. veljače svakim radnim danom od 10 do 20 sati i subotom od 10 do 16 sati svi zainteresirani moći će potpisati listu podrške u Bad Blue Boys Fan Shopu u Ilici 37. Ovom objavom i službeno je u izbornu utrku za 25 mjesta u novoj skupštini ušla lista kojoj će podršku dati i Bad Blue Boysi, kao i navijači sa svih ostalih tribina stadiona, te Dinamovke i Dinamovci koji su godinama tražili demokratske promjene u klubu.

Iako je zbog toga 'Dinamovo proljeće' kolokvijalno nazvana navijačkom listom na njoj će mjesta naći brojni ugledni poslovni i akademski profili ljudi s bogatim životopisom i iskustvom. Time navijači žele prenijeti u djelo ideju da u tijelima kluba budu iskusne osobe iz poslovnog i akademskog svijeta koje mogu pomoći daljnjem razvijanju kluba, rezultatskoj izvrsnosti te jačanju njegovog identiteta i značaja u našem društvu.

Tako će na listi biti i aktualni članovi Izvršnog odbora GNK Dinamo Ivan Nauković i dr. sc. Dubravko Skender koji su legitimitet za te pozicije stekli potporom više od 7000 učlanjenih navijača prije godinu dana. Oni su uz podršku sedam povjerenika navijača i ostalih volontera u radnoj skupini za izmjenu statuta ostvarili pokretanje demokratskih procesa te prve izbore u povijesti Dinama. Ivan Nauković je vlasnik brzorastuće Pivovare Medvedgrad, a dr. sc. Dubravko Skender je član Uprave Zubak grupe.

Osim njih za listu će kandidirati i Goran Kovačević, član uprave za razvoj tvrtke Infinum, jedne od vodećih IT tvrtki u Hrvatskoj, kao i Bogdan Drakulić, predsjednik uprave PBZ Leasinga. U timu članova Dinama između kojih će se krojiti lista jest i Frano Šušnjara. Riječ je dugogodišnjem visokopozicioniranom menadžeru u automobilskoj industriji koji je na vodećim pozicijama radio proteklih 13 godina u Brazilu, Kini, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Poljskoj i Francuskoj.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Povratkom u Hrvatsku, sa svojim znanjem i iskustvom, odlučio je pomoći klubu kojeg je godinama bodrio na gostovanjima po Hrvatskoj i Europi. Za listu kandidiraju i Zrinko Hržić, generalni direktor Egis Road Operation Croatia, Krešimir Mlinarić, član regionalnog menadžmenta za BE-terna grupu te vanjski predavač na Fakultetu primijenjene matematike i informatike u Osijeku.

Timu 'Dinamovog proljeća' pridružio se i Renato Radačić, jedan od vodećih projektnih konzultanata u Hrvatskoj s više od 20 godina iskustva na menadžerskim pozicijama u vodećim regionalnim kompanijama. Potvrđeno je kako će svoje mjesto na listi imati i Tomislav Globan, te Mislav Ante Omazić, profesori na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Omazić je nositelj katedre za organizaciju i menadžment sa širokim dijapazonom područja interesa u menadžmentu, projektnom menadžmentu, menadžmentu promjena, vodstvu, poslovnoj etici i društvenoj odgovornosti poduzeća. Tomislav Globan osim cijenjenog rada u sportskoj analitici, zbog koje je postao poznat široj javnosti, predaje na katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj između ostalog i kolegij ekonomije sporta.

Na listi će se tražiti i mjesto za Zvonimira Manenicu koji je član Uprave Vaillant grupe za financije u jugoistočnoj Europi, Roberta Penezića, direktora tvrtke Monri Payments koja je lider u kartičnom poslovanju, nekadašnjeg predsjednika Uprave Olivala i sadašnjeg predsjednika KK Dinamo Zagreb Marijana Pojatinu.

Timu 'Dinamovog proljeća' pridružili su se i Neven Lamza, voditelj tima općih poslova tvrtke Raiffeisen mirovinsko društvo za upravljanje obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima, Kristijan Tudja, proizvodni inženjer u IT tvrtki Infobip, Aleksandar Ekart, pravnik s 37 godina iskustva u vanjskoj trgovini u lancu opskrbe, prometa i marketinga, Tomislav Fresl iz Agencije za mobilnost i programe EU, te Dario Lihtenvalner, realizator na Nova TV.

Za listu 'Dinamovo proljeće' kandidati su i povjerenici kluba koji su kao dosadašnji članovi skupštine kluba omogućili novi statut Dinama. Riječ je o ljudima iz privatnog poduzetništva poput Igora Kabeleka ili Kreše Barića poznatijeg kao najvećeg kolekcionara Dinama, zatim doktora povijesti Domagoja Novosela, magistra kineziologije i glavnog tajnika Hrvatskog društva za povijest sporta Frana Đuranca, kao i Mariju Dubiću, Slavku Sragi i Branku Komorskom. Tijekom idućeg tjedna lista 'Dinamovo proljeće' će objaviti i program kojim misle pridobiti Dinamovce da im dadu povjerenje za ulazak u Skupštinu. Temelj programa osim rezultatske izvrsnosti prve momčadi u HNL-u i u europskim natjecanjima bit će odgovorno i transparentno poslovanje kluba.

To znači da se želi poticati rast prihoda u klubu mimo transfera i nagrada UEFA-e, kao i bolja iskoristivost potencijala ustroja kluba. Pitanje stadiona za listu 'Dinamovo proljeće' je strateško pitanje, kao i pitanje identiteta kluba kao središnje teme kampanje kroz kvalitetniji rad omladinskog programa, jačanje članstva kluba i aktiviranja bivših legendi u svakodnevnom životu.

Izbori za Skupštinu Dinama održat će se 2. ožujka od 9 do 19 sati, a glasati mogu svi članovi kluba koji su platili članarinu za 2023. i do 15. veljače za 2024. godinu.