idemo po pobjedu!

Napokon se zna u koliko sati igraju hrvatski tenisači; evo kad će Pavić i Mektić te Dodig i Čilić krenuti u borbu za finale Olimpijskih igara

Bionic
Reading

Teniski mečevi na Olimpijskim igrama u Tokiju počet će se igrati od 15 sati po lokalnom vremenu, počevši od četvrtka, objavila je u srijedu Međunarodna teniska federacija (ITF) nakon zahtjeva tenisača kojima tijekom mečeva u glavnom japanskom gradu izraziti problem predstavljaju visoke temperature i velika količina vlage u zraku

Prema novoj satnici hrvatski predstavnici na olimpijskom turniru u Tokiju Marin Čilić i Ivan Dodig će svoj polufinalni meč početi u 8 sati ujutro po hrvatskom vremenu.

Dok će Nikola Mektić i Mate Pavić igrati drugi meč iza osam sati.

Mektić i Pavić u polufinalu čekaju Amerikanci Austin Krajicek i Tennys Sandgren, dok Čilić i Dodig igraju protiv novozelandskog para Michael Venus i Marcus Daniell.

'Vođena interesom za zdravlja i dobrobit tenisača i nakon dugotrajnih konzultacija, ITF je odlučio promijeniti satnicu zbog visokih temperatura i visoke koliline vlage u zraku u Tokiju', stoji u priopćenju ITF-a.

Teniski mečevi na Ariake Tennis Parku počinjali su u 11 sati po lokalnom vremenu do srijede, a neki su tenisači doživjeli toplotni udar.

U srijedu je Španjolka Paula Badosa Gibert predala meč četvrtfinala nakon što je doživjela toplotni udar pa je morala u kolicima napustiti teren, a drugi tenisač svijeta Rus Daniil Medvedev je za vrijeme meča u srijedu pitao suca tko će odgovarati ako on umre na terenu.

Prošli tjedan su prvi tenisač svijeta Novak Đoković i Medvjedev pozivali organizatore da pomaknu mečeve na poslije podne, ali to to sada nije urodilo plodom.