ovo se moglo izbjeći

Užasne scene u Tokiju; nesretna španjolska tenisačica teren je napustila u invalidskim kolicima...

Bionic
Reading

Španjolska tenisačica Paula Badosa Gibert morala je predati meč četvrtfinala na Olimpijskim igrama u Tokiju nakon što je doživjela toplotni udar te su je liječnici u kolicima iznijeli s terena

Zbog velike vlažnosti i temperatura iznad 30 stupnjeva Celzijusa, tenisačice i tenisači imaju velikih problema na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tako je Španjolka Paula Badosa Gibert doživjela toplotni udar za vrijeme meča protiv Čehinje Markete Vondroušove zbog čega je morala predati meč nakon prvog seta koji je izgubila 3:6.

Španjolka, trenutno 29. tenisačica na WTA ljestvici, se nakon prvog seta jednostavno 'ugasila'. Više nije mogla stajati na terenu, a liječnicima je trebalo nekoliko minuta da je 'vrate' nakon toplotnog udara. Nesretna španjolska tenisačica nije mogla hodati pa je teren napustila u invalidskim kolicima u pratnji liječnika.

Badosa se prije nego je kolabirala nekoliko puta konzultirala s liječnicima, ali ogromna vlaga od čak 72 posto i nesnosna vrućina bili su previše za nju. Nadamo se bez posljedica jer uvjeti za igru bili su stvarno nehumani.