sjajni tenisači

Marin Čilić i Ivan Dodig u olimpijskom polufinalu i sada napadaju medalju; u drami bolji od Britanaca koje predvodi Andy Murray: U strašnoj su formi, ali...

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 28.07.2021 09:38
  • Objavljeno 28.07.2021 u 08:33
Bionic
Reading

Hrvatski par Marin Čilić i Ivan Dodig plasirali su se u polufinale parova na Olimpijskim igrama u Tokiju

Čilić i Dodig pobijedili su britanski par Andy Murray/Joe Salisbury 4-6, 7-6 (2), 10-7 nakon dva sata i 15 minuta igre u Ariaki Centru.

U polufinalu Međugorci igraju s novozelandskim parom Michael Venus - Marcus Daniell, a plasman u polufinale još ne znači i medalju jer se na OI igra za brončano odličje. No jasno je da je medalja za par Čilić i Dodig sada jako blizu...

'Još nas mali korak dijeli od medalje. Ovo je bio jako težak meč jer su oni u strašnoj formi. Imali smo pogrešaka u igri, ali to je očekivano zbog velikog respekta. Vjerovali smo i kada smo gubili 0-1 u setovima i 2-4 u drugom, sve smo sami morali zaraditi jer nam Andy i Joe praktički ništa nisu dali. Da smo danas odigrali i mrvicu slabije, bili bismo poraženi', kazao je Čilić, kojemu su ovo četvrte Olimpijske igre i prvo polufinale.

'Novozelanđani su dug niz godina igrači parova i sigurno su jako dobri. Ne smijemo se opustiti, moramo zadržati nivo igre koji smo imali u ova tri meča, a nekako mislim da ćemo za finale morati biti još bolji', kazao je Dodig.

Danas još igraju dva hrvatska para - Nikola Mektić i Mate Pavić te Ivan Dodig i Darija Jurak u mješovitim parovima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal