a bili su tako bahati...

Napokon se oglasila i razočarana obitelj Novaka Đokovića; ton njihovog priopćenja iznenadio je sve

16.01.2022 u 18:45

Bionic
Reading

Obitelj Novaka Đokovića objavila je u nedjelju da je 'vrlo razočarana' odlukom Federalnog suda Australije i činjenicom da prvi tenisač svijeta mora napustiti tu zemlju, čime je lišen mogućnosti braniti titulu na prvom Grand Slam turniru u godini, koji je osvajao rekordnih devet puta...

U priopćenju obitelj Novaka Đokovića istaknula je da razlozi za donošenje odluke australskih vlasti nisu sportski, već da su prevladali politički interesi.

Priopćenje donosimo u cijelosti.

'Vrlo smo razočarani odlukom Saveznog suda i činjenicom da Novak mora napustiti Australiju. Ovdje nisu u pitanju bili samo sport i igranje na prvom Grand Slamu u sezoni, na kojem Novak dominira već desetljeće, već i politika i interesi, koji su u ovom slučaju prevladali.

I pored skandaloznog ponašanja prema Novaku, vjerovali smo da će sport pobijediti. Vjerovali smo da će biti uvažena činjenica koju je sud potvrdio - da Novak ima ispravnu vizu, da će pravda biti zadovoljena i da nikakvi 'javni interesi' neće biti izgovor za odluku koja je donesena.

  • +4
Novak Đoković na treningu u Australiji Izvor: Profimedia / Autor: Kelly Defina / AFP / Profimedia

Ovo su teški trenuci, pogotovo za Novaka, ali ono što moramo svi napraviti, prije svega mi, kao njegova obitelj, jest da mu pružimo podršku više nego ikad do sada. Bit ćemo tu da podijelimo udarce koje je primio, da mu pomognemo da vrati energiju, vjeru u ovaj sport, prije svega u fair play, koji je ovdje u potpunosti izostao.

Ponosni smo na njega i snagu koju je pokazao u borbi koju je dostojno vodio. Vjerujemo da će iz ove situacije izaći jači i da će vrijeme pokazati ono što je nesporno uvijek do sada potvrđivao, a to je da je veliki šampion i čovjek', stoji u priopćenju obitelji Đoković.

Realno, 'miroljubivi' ton njihovog priopćenja iznenadio je sve jer Srđan Đoković proteklih dana nije bio nimalo blag, agresivno je prozivao i optuživao sve oko sebe, pozivao ljude na ulicu, forsirao proteste i mitinge podrške za svog sina, doslovno je sam zaratio s Australijom... No, čini se da se i on nakon svega dozvao pameti...