KAKVO JE ZAISTA STANJE?

Napokon riječi nade za fanove legendarnog Michaela Schumachera

10.01.2018 u 06:34

Bionic
Reading

Fanovi sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera dobili su riječi nade vezane uz zdravstevno stanje njemačkog vozača koji je prije četiri godine nastradao na skijanju

Veliki šampion je u teškoj nesreći krajem prosinca 2013. udario glavom u kamen, a život mu je spasila kaciga. No ozljede su svejedno bile jako teške pa je legendarni vozač Formule 1 jedno vrijeme bio u komi, a zatim je premješten iz bolnice u svoj dom koji je obitelj pretvorila u pravi medicinski centar u kojem se za Michaela brinu 24 sata dnevno.

Kako ide njegov oporavak nije poznato. Supruga Corinna ga je izolirala od javnosti, a o njegovom zdravstvenom stanju niti jednom nisu pričala ni djeca – sin Mick te kći Gina-Maria.

Tek se par puta medijima obratila glasnogovornica i agentica Sabine Kehm koja je ponavljala da obitelj moli za privatnost i da oporavak traje.

>> Kći Schumachera jednom izjavom izazvala veliku pozornost javnosti

I dok fanovi Formule 1 očekuju bilo kakve vijesti, stigle su ohrabrujuće riječi nedugo nakon Schumijevog 49. rođendana (3. siječnja).

  • +10
Michael Schumacher Izvor: Profimedia / Autor: Nella/Profimedia

'Prema istraživanju u Švedskoj, između 30 i 40 posto pacijenata povrati svijest unutar četiri godine. Mnogi se vrate u život i gledaju svoju djecu i unučad kako rastu', izrekao je riječi nade direktor neurološkog centra u njemačkom Seesenu Mark Obermann.

>> Schumijeva obitelj i fanovi su s pravom ogorčeni; ovo je zaista bolesno...

'Pacijenti su svjesniji nego što se ranije mislilo. Dodir njegove supruge ili glas djeta može imati veliki utjecaj. Ne treba gubiti nadu', jasan je bio ovaj cijenjeni stručnjak za ozljede glave.   

Autor: YouTube