novi veliki transfer

Nakon Ronalda još jedna zvijezda Reala na pragu odlaska u Serie A: Talijanski velikan već je skovao plan za njegovo dovođenje

09.03.2020 u 07:06

Bionic
Reading

Luka Jović mogao bi na ljeto napustiti Real Madrid i otići u Napoli koji će tražiti zamjene za Arkadiusza Milika i Josea Callejona

Luka Jović je na ljeto 2019. godine iz Eintrachta stigao u Real Madrid u transferu vrijednom 60 milijuna eura. 22-godišnji srpski napadač trebao je postati jedna od ključnih figura kraljevskog kluba, ali nije se u potpunosti nametnuo Zinedineu Zidaneu.

U dresu Eintrachta je u 75 utakmica zabio 36 golova i upisao devet asistencija, a ta statistika ga je i dovela do Reala. Ipak, Zidane mu ne vjeruje previše pa je samo četiri puta ove sezone bio u početnih 11. U 24 utakmice u koliko je nastupio za madridski sastav je upisao dvije asistencije i zabio dva gola što je premalo za klub poput Reala.

Diario As piše kako bi Jović mogao već idućeg ljeta napustiti 'kraljevski klub'. Njegovu slabu ili nikakvu minutažu i sve veće nezadovoljstvo time želi iskoristiti Napoli koji bi na ljeto mogao ostati bez čak dvije zvijezde upravo u napadačkoj liniji. Jose Callejón i Arkadiusz Milik će vjerojatno napustiti klub kao slobodni igrači pa će trener Napolija Gennaro Gattuso morati pronaći zamjene.

Napoli se nada kako će se lako dogovoriti s Jovićevim agentom Falijem Ramadanijem koji predstavlja Kalidoua Koulibalyja, Nikolu Maksimovića i Diega Demmea koji su već kod njih. Što se samog Jovića tiče, problema ne bi trebalo biti jer vrlo vjerojatno nije zadovoljan minutažom koju dobiva kod Zidanea. Španjolci pišu da jedino pitanje ostaje hoće li ga Real biti voljan prodati.

Ode li Zidane s klupe Reala, Jović bi mogao ostati i čekati priliku kod novog trenera. Ostane li Zidane, vjerojatno će tražiti sreću negdje drugdje, ali pitanje je hoće li biti prodan ili samo posuđen. Španjolci spominju i opciju da Real proda Jovića Napoliju, ali da u ugovor ugradi klauzulu prema kojoj ga može otkupiti natrag kada god poželi.