ovo će biti moćno

Real na ljeto sprema veliku rekonstrukciju: Luka Modrić odlazi iz Madrida, a stižu dva ubojita napadača za 350 milijuna eura

07.03.2020 u 10:51

Bionic
Reading

Real Madrid želi dovesti Kyliana Mbappéa i Erlinga Haalanda, a oprašta se od nekih senatora poput Luke Modrića

Real Madrid već neko vrijeme radi na velikoj rekonstrukciji ekipe, a već od iduće sezone momčad bi mogla izgledati bitno drugačije nego proteklih godina. Neki od senatora se opraštaju od kluba ili će dobiti znatno manju minutažu, dok je u planovima dolazak novih mladih zvijezdi. Španjolski AS posložio je Realovu momčad za iduću sezonu, a ona izgleda jako moćno.

Iako u njoj nema nekih od senatora poput našeg Luke Modrića koji ima već 34 godine, a upitan je i godinu dana mlađi kapetan kluba Sergia Ramosa, momčad i dalje izgleda impresivno. Ramos pregovara s klubom oko novog ugovora, a Real će ga vjerojatno zadržati zato što nema adekvatnu zamjenu koja bi s Varaneom funkcionirala tako dobro pa tu As ostavlja upitnik, odnosno za sada daje priliku Ramosu.

Luka ima bogatu ponudu na stolu

Što se Modrića tiče, on već sada dobiva manju minutažu, a od ljeta može birati hoće li aktivirati još jednu godinu ugovora ili otići iz kluba. Na stolu mu je bogata ponuda iz MLS-a, a može i ostati u Realu pa ulazi s klupe i odmarati mladog Federica Valverdea koji je prema AS-u odlična zamjena za našeg Luku.

Na golu ostaje Thibaut Courtois koji se nakon početnih kikseva pokazao kao odlično rješenje i postao jedan od najboljih golmana u ligi. Desni bek će biti 21-godišnji Achraf Hakimi koji je trenutno na posudbi u Borussiji Dortmund, a ove sezone je upisao 10 asistencija i zabio šest golova. Lijevi bek će biti 24-godišnji Ferland Mendy koji je već ove sezone iz ekipe izgurao Marcela koji je godinama bio prvi pick u Realu.

Na stoperima će biti Varane i njegov partner koji je za sada Ramos, ali i njega će trebati mijenjati kroz koju godinu, možda već i iduće ako ne potpiše novi ugovor. Vezni red će se sastojati od već spomenutog 21-godišnjeg Urugvajca Fedea Valverdea koji je ove sezone stvarno eksplodirao i pokazao da može zamijeniti kapetana 'Vatrenih'. Uz njega bi trebao biti 28.godišnji Brazilac Casemiro, a ispred njih Martin Odegaard koji je još kao 16-godišnjak 2015. godine stigao u Real iz Strømsgodseta.

'Kraljevi' su ga slali po posudbama, a ove sezone je napokon proigrao u Real Sociedadu za koji je zabio sedam golova i upisao osam asistencija pa će se na ljeto vratiti u Madrid. Kako Eden Hazard više posjećuje liječničku službu 'kraljevskog kluba' nego igra, As je priliku na lijevoj strani napada dao Viniciusu Junioru koji ima tek 19 godina, a već pokazuje da će biti jedan od najvećih. Ove sezone je upisao tri asistencije i zabio četiri gola. Uz njega, tu je i Rodrygo koji je sada već zabio devet golova.

Real pojačava napad s dodatnih 350 milijuna eura

As je na desno krilo stavio Kyliana Mbappéa koji je među najboljima na svijetu, ali trenutno je igrač PSG-a. Španjolski list vjeruje da će Francuz ovoga ljeta napustiti Pariz i potpisati za Real za koji navija od kada je bio dijete. S 21 godinom se razvio u jednog od najboljih u povijesti nogometa, a s Realom ima priliku otići na razinu više.

Ugovor s PSG-om mu vrijedi do 2022. godine, ali izgleda da ga ne namjerava produljiti pa će ga PSG morati prodati što prije kako bi na njemu zaradili. As piše kako bi 250 milijuna eura bilo dovoljno za ovaj transfer čime bi Mbappé postao najskuplji igrač u povijesti. Ovu titulu sada drži njegov suigrač u pariškom klubu Neymar koji je Barceloni plaćen 222 milijuna eura.

Promjena će doći i u samoj špici napada. Karim Benzema ima već 32 godine i koliko god ga Zidane obožavao, kada mu ne ide, za njega ne postoji adekvatna zamjena. Klub je doveo 22-godišnjeg srpskog napadača Luku Jovića, ali on se za sada nije iskazao, a u Realu ga neće previše čekati. Ako Jović ne pokaže ono za što je doveden, 'kraljevski klub' se okreće 19-godišnjem čudu od djeteta Erlingu Haalandu. Na ljeto 2021. godine moći će ga otkupiti za samo 75 milijuna eura koliko mu tada iznosi otkupna klauzula, a možda posegnu za njim i ranije pa Borussiji isplate preko 100 milijuna eura i riješe dvojbe oko napadačkog dijela.

REAL MADRID, SEZONA 2020/21:

(4-2-3-1): Courtois - Hakimi, Ramos, Varane, Mendy - Casemiro, Valverde - Odegaard, Vinicius(Hazard), Mbappé - Jović (Haland).