krv, znoj i suze

Nakon devet godina na klupu Zagreba se vratio Lino Červar; evo koji su njegovi planovi

02.07.2018 u 23:19

Bionic
Reading

Rukometni klub PPD Zagreb predstavio Linu Červara kao novog trenera prve ekipe, a on je najavio velike promjene u radu kluba za iduću sezonu...

'Iako nisam bio u Hrvatskoj, bio sam u Makedoniji, pratio sam sve što se događa ovdje, u Zagrebu i u rukometnom klubu. Ali nije to isto kao kada si ovdje, kada si u središtu zbivanja, kada si dio cjeline, kao što je sada', kazao je Lino Červar (68) koji se na klupu PPD Zagreba vratio nakon punih devet godina.

'Zagreb ima svoju prošlost, sadašnjost, budućnost, to je okosnica reprezentacije, ovo zlato s Mediteranskih Igara u Španjolskoj je ostvarila reprezentacija čija polovica dolazi iz Zagreba', rekao je Červar koji je kao izbornik s reprezentacijom na Mediteranskim igrama u osvojio zlatnu medalju.

'Sada se radi o jednom novom projektu, o nečemu što ljude neće ostaviti ravnodušnim. Radit ćemo sa svojom djecom, s kvalitetnim igračima, koji žele ostati u Zagrebu i razvijati se kroz našu najjaču momčad u zemlji, da im to bude odskočna daska za afirmaciju u svijetu, ali i osobnu afirmaciju. Radeći s našom djecom, radit ćemo na proizvodnji naših novih prvaka, vodit ćemo brigu o razvoju kompetencije naše djece. Sport osim razvoja kompetetivnih vještina, ne samo da odgaja djecu nego i osnažuje karakter čovjeka, tako da se naša djeca mogu suočiti s problemima koje donosi život. Da bi bio vrhunski sportaš, moraš biti vrhunski čovjek, na tome ćemo raditi', nastavio je Červar pojašnjavajući novu viziju kluba.

  • +25
Lino Červar Izvor: Cropix / Autor: Vlado Kos / CROPIX

'U Ligi prvaka smo dobili skupinu koja je nešto slabija od skupine A, ali je još uvijek jaka tako da ne možemo garantirati ni jednu pobjedu. Moramo to pokazati na igralištu, moramo se izboriti za pobjedu', istaknuo je Červar, napominjući kako u novu sezonu PPD Zagreb ulazi bez nekih jakih imena koje je imao prošle godine:

'Kada bismo analizirali Zagreb od prošle godine i ovaj sada Zagreb, vidi se da sada nema perjanica, nema braće Valčić, Vorija, Pavlovića, Markovića Miklovčića...  Kada bi se gledao roster koji imamo za narednu sezonu, mogli bismo reći da imamo odličan alibi da ne pobijedimo niti jednog suparnika. Ali mi želimo nadvladati jačeg od sebe, bogatijeg od sebe i tako treba učiti djecu, da je sve moguće!'

  • +12
Rukometaši PPD Zagreb slave osvajanje prvaka Hrvatske Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Najbolji pokazatelj je osvajanje zlata na Mediteranskim igrama, s podmlađenom reprezentacijom koju je vodio baš Lino Červar.

'Odlična poruka je došla iz Španjolske, s Mmediteranskih igara - može se pobijediti prvaka Europe i Sloveniju koja je bila treća na zadnjem Europskom prvenstvu, može se dobiti kompletan Tunis. Ništa nije nemoguće', istaknuo je Červar kojem je ovo treći mandat na klupi kluba iz Zagreba (2000.-2002. i 2004.-2009.) te zaključio:

'Ne mogu ništa obećati, moje ambicije nisu ziheraške, ja želim prkos, da se odupremo jačem. To  ću pokušati prenijeti i na igrače, da s puno hrabosti i s puno odlučnosti i puno strpljenja uz svakodnevno usavršavanje mogu pokazati pred publikom u Areni da i mladi ljudi imaju svoju kvalitetu. To je zaokret politike rukometnog kluba Zagreb, da se oslanja na našu djecu. I to će biti sigurno preporuka za razvoj reprezentacije na međunarodnom planu. Jedan čovjek to ne može sam, ali u sinergiji sa svima ostalima, mislim da kao obitelj možemo postići dosta, vrijeme će pokazati', zaključio je svoje predstavljanje Lino Červar.