ISKRENI Arrizabalaga

Nakon bizarnih scena oglasio se golman Chelseaja koji je odbio izaći iz igre; evo što kaže o treneru

25.02.2019 u 09:53

Bionic
Reading

Nakon bizarne scene u finalnoj utakmici Liga kupa između Manchester Cityja i Chelseaja, kada je golman Kepa Arrizabalaga u 120. minuti odbio izaći iz igre, dobili smo i nastavak priče

Podsjetimo, glavni trener Chelseaja Maurizio Sarri sve je nazvao – nesporazumom.

'Nisam razumio u čemu je problem i situaciju mi je razjasnio tek liječnik kada se vratio na klupu. Došlo je do velikog nesporazuma jer sam ja shvatio kako golman ima grčeve i zato neće moći braniti 11-erce. No nije se radilo o grčevima i on je mogao nastaviti braniti', izjavio je Sarri koji je u jednom trenutku, kada je Arrizabalaga odbio izaći iz igre, naglo otišao sa stadiona, da bi se ubrzo ipak vratio uz opravdanje kako se 'morao vratiti da bi se smirio'.

Nešto kasnije oglasio se i Arrizabalaga koji je uoči utakmice imao problema s butnim mišićem.

'Iskreno, uznemiren sam i tužan jer nismo osvojili trofej. Borili smo do kraja protiv sjajne momčad, ali nismo uspjeli. Ništa, nastavit ćemo raditi da budemo što snažniji', kazao je 24-godišnji Arrizabalaga.

No sve je naravno zanimao nesporazum i njegova odluka da ne izađe iz igre:

'Želim razjasniti neke činjenice s utakmice; kao prvo žalim zbog načina na koji je utakmica završila jer mi nije bila namjera odbiti bilo kakvu odluku trenera. U pitanju je bio nesporazum… Trener je mislio da nisam u stanju nastaviti utakmicu, a moja namjera je bila da mu objasnim da sam u stanju pomoći momčadi. Nesporazum je trajao dok liječnici nisu otišli do klupe da mu to priopće. Imam puno poštovanje prema treneru i njegovom autoritetu', dodao je temperamentni Arrizabalaga.

U svakom slučaju, scena nije bilo nimalo lijepa, a s druge strane - da je Chelsea stigao do trofeja, o tome nitko ne bi pričao.

  • +12
Carabao Cup, finale, Chelsea - Manchester City Izvor: Pixsell / Autor: Nick Potts/Press Association/PIXSELL