izgleda da mu ne vjeruju

Nakon najave velikih rezova u Milanu, nove loše vijesti za Mandžu; ovako nešto nije očekivao, a postavlja se i pitanje zašto su ga uopće dovodili

17.02.2021 u 11:04

Bionic
Reading

Mario Mandžukić ostat će neugodno iznenađen kada čuje što sprema tehnički direktor Paolo Maldini za Ligu prvaka iduće sezone

Pred talijanskim divom Milanom je razdoblje velikih odluka. Kao što smo nedavno pisali, Milan želi najprije zbog krize smanjiti plaće svima koji imaju više od četiri milijuna eura godišnje. Jedini koji će imati više iduće sezone su Gianluigi Donnaruma i Zlatan Ibrahimović.

Mandžo će, ako mu produže ugovor, a to bi se trebalo dogoditi automatski ako uđu u Ligu prvaka, zaraditi četiri milijuna eura iduće sezone, ali nije isključeno ni da mu slijedi novo problematično razdoblje. Taman kada je pronašao novi klub nakon nekoliko mjeseci bez kluba i više godine bez ozbiljnog nogometa, Mandžo bi se mogao naći u nemilosti Milana.

Talijanski mediji već su pisali da se mora pod hitno trgnuti i krenuti igrati na razini na kojoj se i proslavio u Italiji u dresu Juventusa, a sada pišu o novoj potencijalnoj prijetnji za hrvatskog napadača. Milan polako radi na slaganju momčadi za Ligu prvaka iduće sezone.

Klub je trenutno drugi u Serie A i vrlo vjerojatno će na kraju sezone biti na nekom od mjesta koja vode u Ligu prvaka. Tehnički direktor Paolo Maldini odlučio je kako bi za tu priliku trebalo pojačati napad i krenuo u dovođenje Andree Belottija iz Torina.

Tuttosport piše kako je Maldinijev cilj pomladitii napad u kojem su Ibrahimović s 39 godina i Mandžo koji ima 34. Ako dođe, Belotti će biti direktna konkurencija Mandžukiću pa nije isključeno ni da s Mandžom u Milanu ne produlje ugovor. Dobra je vijest da Mandžo ima četiri mjeseca da se nametne treneru Stefanu Pioliju i Maldiniju pokaže da je on pravi izbor za Ligu prvaka iduće sezone.

Belottiju ugovor ističe u ljeto 2022. godine pa se u Milanu nadaju da će ga dobiti s popustom. Prema Transfermarktu vrijedi oko 40 milijuna eura, a ove je sezone u 21 utakmici u Serie A zabio 11 golova i upisao šest asistencija. Za Italiju je odigrao 31 utakmicu i zabio 10 golova.